2012-09-09

Õnne vanavanematele!


On pühapäevahommik. Päikseline, muide.
Kas teil on meeles, et täna on vanavanemate päev?
Kui hiljuti arutati siin ja seal tuliselt selle üle, kas saada lapsi, kui palju saada ja miks üldse lapsi tehakse, siis ma tuletan teile meelde, et vanaemad ja vanaisad on meil kõigil olnud (või siiani olemas - kas või mulla all).
Ja üks tõsiselt võetav argument laste poolt on see, et vastasel juhul ei saaks me iialgi vanaemaks-vanaisaks. See oleks aga kurb, sest millele siis mõelda oma elu teises pooles, kelle järele igatseda, kelle arengut suure heldimusega jälgida, kelle kallisid ja musisid nautida?

Olgu peale nii, et lapsi saadakse vahel ka suurest isekusest, et oleks tuge vanaduses, aga lapselapsed tulevad meile kingitusena, nö boonusena.
Mul on sõbrannasid, kes on üksikud ja kes kahetsevad siiani, et pole omal ajal lapsetegu ette võtnud. Kahjuks päris üksi ka seda ei tehta (vähemalt Sõrits peab olema!!), kuigi kasvatamisega saadakse tihtipeale ka üksi hakkama ja vahel täitsa edukalt.
Mul endal ainult üks laps, aga ei saa ütlemata jätta - kaks lapselast! Ja see teeb mind tohutult õnnelikuks.

Kaunist vanavanemate päeva!

Lilled siit

2 comments:

sille said...

Ilusat vanaema-päeva! :)
Ma ka juba vaikselt ootan lapselapsi. Samas onn ju selge - kuna kõik mu noored alles õpivad, siis milleks praegu elu keerulisemaks teha ja veel lapsed saada. Aega ju neil tegelikult lapsi saada maa ja ilm. :)

Heli said...

Oh, ei teadnudki et Sul on juba kaks lapselast! Väga ilus! Tore uudis ja tore päev see vanavanemate oma:)