2008-06-01

1. juuni - pühapäev

Vaatasin hommikul kümne aasta tagust filmi Juhan Viidingust. Justkui esimest korda oleks näinud, vähemasti ei mäletanud.
Kummaline oli näha inimesi, kes kümnendi jooksul on lahkunud või märgatavalt vananenud/muutunud. Tabasin end mõttelt, et nii mõnigi neist räägiks praegu hoopis teisiti...
Jaan Kaplinski on kunagi väitnud, et elu on teda Eestis kokku viinud kolme geeniusega - Uku Masingu, Artur Alliksaare ja Juhan Viidinguga. Kõik on luuletajad.
Kas Viidingust olekski tänapäeval nii suurt puudust tuntud, kui ta oleks olnud üksnes näitleja? Näitlejate traagika on selles, et nende kunst on ajalik ja et nad ei jäta endast rohkem maha kui mälestused ilusatest rollidest.

Viidingul-Üdil on aga paks (646 lk) kogu luuletusi. Loen seda alailma, teen lahti ükskõik kust ja ... loen.

Näiteks "Vaimuelu"

mismoodi on su vaimu seis?
ei seisa nigu.
kas tõstab pead ta ükskord meis
kui väike tigu?

kas tõuseb ta kui päikene
kui lõpeb öö
ja olles suur või väikene
teeb vaimse töö?

Või läheb mustaks mure läbi
Nii et on tuhat aastat häbi

Lugesin Postimehe AK lisast ka mälestusi. Kõige rohkem läks hinge kaks - Ülar Ploom ja Mihhail Lotman. (Lugege ise!)

Mees oleks täna saanud alles 60! Poisike ju! Ei kujuta aga teda ette soliidse kõhukesega, kiilaneva pealaega ja taltunud meelega siin Eestimaa peal asjatamas.
Mõned ei saa iialgi vanaks.

On kaks sõna - üdi ja üdini. *Üdi on rohkem kui veri ja *üdini on sellest rajav kääne ( näiteks " oli üdini aus...").

Olen Juhan Viidingust ennegi kirjutanud siin ja siin.

Pühapäev on alles pooles vinnas. Lastekaitsepäeva puhul ei näe ma meie maja ees ainsamatki last!! Täna tööd ei tehta!

38 comments:

Hundi ulg said...

Mäletan oma mõtet, kui kuulsin tema minekust:

Miks nõutakse inimeselt seda, et ta peab muutuma, muganduma uue ajaga. Miks ootasid seda inimesed, kes oleksid pidanud talle hoopis toeks olema?

helle said...

Hundi ulg
Igavene dilemma: kas kohaneda (muganduda) või lahkuda?
Jaan Krossile heideti ikka vahel ette, et kohanes.
Viiding läks ära suhteliselt lootusrikkal ajal(1995). Kesse teise sisse näeb, tal oli ju ümber palju häid inimesi (pere, sõbrad). Ma mäletan, et kui ta SEDA oli juba teinud(lõikas veenid läbi), siis oli ta sõbralt (Raplas pastor?)palunud ennast päästa. Võib-olla ei olnud täpselt nii, ei tea ju. Sellistest asjadest üldiselt ei räägita.

Kaamos said...

Kõik ei kohane, ei suuda, ei taha ei saa. Olen õnnelik kuna sain omal ajal Viidingut näha mitmes teatrirollis, prohvetlikum neist Hamlet. Valida oli leppimise, kohanemise ja lootusetu lõpuga protesti vahel.
Viiding valis Hamleti tee.
Oleks ...

helle said...

Olen ka teda laval näinud Hamletit mängimas. Üksküla rääkis filmis toredasti, et see oli Viiding varjunimega Hamlet.
Tal ikka oli mingi idee fixe pikemat aega, kui omaksed kartsid, et hüppab rõdult alla ja hoidsid rõdu ust ainult lukus.
Eks ta oli liiga tundlik, mitmed asjad jooksid kokku. Vist oli ka teatris mingi loominguline kriis.
Hamlet ju enesetappu ei teinud, tema ainult kõhkles, kas "olla või mitte olla?"

Kaamos said...

Hamleti võitlus oli lootusetu võitlus, õnnelikku lõppu polnud sinna määratud. Kui Hamlet oleks vaikides leppinud asjadega nagu nad olid - aga see olnuks mingi teine lugu. Mitte Hamleti, mitte Viidingu oma.

kukupai said...

Minul oli õnne Viidinguga isiklikult kokku puutuda, kui ta veel Jüri Üdi oli. Tohutult vaimne inimene ja karismaga, tema läheduses ei saanud ükskõikselt istuda ja kuulata.
Kunagi oli Kirjanike Majas tema luuleõhtu, Tepandi oli ka üks lugejatest. Pileteid polnud saada, aga mulle sugulane orgunnis. Fantastiline!

Eppppp said...

Viiding on selline... nii ilus teema, et ma ei oskagi muud öelda kui ainult vait olla ja lugeda.
Huvitav oli vaadata, kommentaarid temast rääkivate artiklite taga on kõik head. Mäletan sellist fenomeni ainult üks kord varem, Fred Jüssi juubeli puhul.

Anonymous said...

lõpetada oma rahalised mured täna:

Võin naeratada käesoleva Jumalakartlikes mees ma sai laenu 76.000 € ja kaks mu kolleegid on ka saadud laene see mees ilma raskusteta. Ma teile nõu, et mitte valida vale inimene, kui sa tegelikult taotleda raha laenu oma projekti ja muud. Ma avaldada seda postitust sest härra. James White tegi mulle õnnistatud oma laenu. See on läbi sõber kohtan seda aus ja helde Jumal kartes mees, kes aitas mind selle laenu fondi reguleerida oma elu, siis on vaja rahalist abi, siis on takerdunud, ei pangast laenu või ei ole kasu panga, siis vaja rahastada oma ehitus, kinnisvara arendamine, luua oma äri üles oma isiklik äri, sa oled näinud ja vaja raha teenida, halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid või võlgu. nii et ma soovitaksin teil seal lahkesti ühendust ja tutvuda teenuste eest küsida temalt. Tema kontaktaadress: James whitefinancehome@yahoo.com
Võta temaga Lisateavet olema selge ja aus.

Anonymous said...

end your financial worries today:

I can smile with this God Fearing man I received a loan of € 76,000 and two of my colleagues have also received loans from this man without any difficulty. I advise you not to choose the wrong person if you actually apply for a cash loan for your project and any other. I publish this message because Sir. James White made me feel blessed with his loan. It’s through friend I meet this honest and generous God fearing man who helped me get this loan fund to regulate your life, You needed financial help, You are stuck, No access to bank credit, or do not have the benefit of a bank, you need to finance your construction, real estate development, creating your own business up your personal business, you have seen and need to make money, a bad credit or need money to pay bills or debts. so I advise you out there to kindly contact and meet you for the services you ask of him. His contact address: jameswhitefinancehome@yahoo.com
Contact him for more information, be clear and honest.

Anonymous said...

Garantiiga usalduse alusel antav laen
 
Kas oled proovinud saada pankadelt laenu ilma edu? Hädasti vaja raha, et saada välja võla? Vajad raha laiendamiseks või loomist oma äri? Anname kõva raha laenud ja kõik muud liiki laenudele, mille intressimäär ulatudes 3% - 5%. Me anda laenu Üleriigilise alates 1,000.00 100 miljoni USD / naela / EURO. Me rahastada 100% ja LTV 75% -85% on vara omandamise, Vasta sellele e-post: gtloans@live.com
 
Pakume järgmisi Hard Money Laenud:
Hard Money Laenud; Krediidiliini
Commercial Hard Money Laenud
Isiklik Hard Money Laenud
Business Hard Money Laenud
Investeeringud Hard Money Laenud
Development Hard Money Laenud
Acquisition-Laenud liisimine
Start-up Laenud Commercial Property Laenud
Inventory Laenud tagatiseta Borrowin
Ehitus laenud
Arved Laenud krediidiliinide
Factoring Warehouse Finantseerimine
Masinad Laenud
Käibekapitali laenud Põrandad Lines
Põllumajanduse Laenud, International Laenud
Ostutellimuse Finantseerimine: peaaegu igat tüüpi ärilaenude
E.T.C ...
 
Kui oled huvitatud meiega ühendust e-posti teel: gtloans@live.com
 
Regards
Tony Belly

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

Anonymous said...

sa vajad kiiret laenu, kui jah võtke meiega ühendust leolobitohelpfunds@hotmail.com kaudu või facebook https://www.facebook.com/leo.lobito.39

Unknown said...

Tere,
See on teavitada üldsust, et proua Grace Okowa, eralaenu laenuandja on avada rahaline võimalus kõigile, kes vajavad rahalist abi. Anname välja laenu 2% intressimääraga eraisikutele, ettevõtetele ja ettevõtete all selged ja arusaadavad tingimused ja tingimus. Võtke meiega juba täna ühendust e-posti aadressil: (embassyloanfirm@gmail.com)

Anonymous said...

Lugupeetud laen Seekers !!

Oled mingeid rahalisi raskusi olukord? Kas soovite, et alustada oma äri? See laenufirma loodi inimõiguste organisatsioone kogu maailmas, mille ainus eesmärk on aidata vaeseid ja inimesi, rahalisi raskusi elu. Kui sa tahad saada laenu, kohaldatakse nüüd laenu tagasi saada meile allpool email: elenanino05@gmail.com

Aitäh ja Jumal õnnistagu.
proua Elena

shawn said...

Lõpeta oma rahalised mured.

Ma olen Rose alates Oklahoma. minu kolleegid ja mina lihtsalt laenu saada $10,000 alates Shawn Louis Laenu Firma. Minu nõu läheb seal, et on rahaliselt laos, ole juurdepääsu panga laenu või oma krediidi skoor on madal, temaga ühendust e-posti teel: shawnlouisloanfirm@yahoo.com. te tunnete sama minuga.Õnnis on käsi andja kui vastuvõtja.

tänud

Unknown said...

Tere, olen proua Lucy Young, eralaenu laenuandja, kes annab elu jooksul võimalust laenu. Kas teil on vaja laenu kiiresti, et maksta ära oma võlad või siis on vaja laenu, et suurendada oma äri? Te olete olnud lükkas pangad ja teiste finantsasutuste? Kas teil on vaja konsolideerimise laen või hüpoteek? otsin rohkem, sest me oleme siin, et kõik oma rahalised probleemid jäänud minevikku. Me laenata raha üksikisikutele, kes vajavad rahalist abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, et investeerida äri kiirusega 3%. Ma tahan kasutada seda keskmise teile teatada et meil pakkuda usaldusväärset ja soodustatud abi ja on nõus pakkuda laenu. Nii meiega täna ühendust e-posti aadressil: (lucyyoungloan@gmail.com)

Elena Nino said...

Tähelepanu üldsusele,

Kas teil on vaja laenu? Kui jah Pakume laenu madala intressimääraga 3% ja ei ole krediidi kontroll, pakume isiklikud laenud, võlgade konsolideerimise laene, riskikapitali, äri laenud, haridus laenud, eluasemelaenu või "laenude mingil põhjusel. Kuid meie meetod, pakub teile võimaluse märkida summa laenu vaja ja ka kestus saad endale lubada, e-post: elenanino0007@gmail.com

See annab teile reaalne võimalus saada raha vajate! kui huvitatud võtke meili: elenanino0007@gmail.com

Parimate soovidega
pr Elena
E-post: elenanino0007@gmail.com

Bill said...

Tere !

Kas vajate õigustatud ja kiire laenu teenus?
Meil on praegu pakub 3% Laenud igasuguseid, Business laenud, isiklikud laenud, auto laenud, Põllumajanduse Laenud või projekti rahastamise? Pakume laenud ettevõtetele ja eraisikutele üle maailma, võlgade konsolideerimise, kuigi teil on
madala krediidi hinded ja olematu laenu saada oma kohaliku Pangad või finantsasutuste? Ja nüüd raske aeg tegelevad oma panga või muu finantsasutuste? Kas teil on vaja kiiresti laenu, kui jah siis kirjutage meile tagasi via (ryanloaninvestment@outlook.com) anname kõigi Laenud.

Rakendatakse kohe ja saada oma raha kiiresti!

* Laena vahel 5000 50000000 euro
* Vali 1 kuni 30 aastat tagasi maksta.
* Paindlik laenutingimused.

Kõik need plaanid ja rohkem, võtke meiega nüüd.

võtke meiega e-posti teel: laenu firma, kes abistab mind siin on oma kontaktandmeid (ryanloaninvestment@outlook.com)


soovidega
Management.
Kohaviit: +27 (0603170517)
Võtke ühendust oma Speedy Laenu nüüd!

Unknown said...

WE OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS.

Are you a business man or woman? Are you in any financial mess or Do you need funds to start up your own business? Do you need a loan to start a nice Small Scale and medium business? Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes?. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

Our loans are well insured for maximum security is our priority, Our leading goal is to help you get the services you deserve, Our program is the quickest way to get what you need in a snap. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Gain flexibility with which you can use for any purpose from vacations, to education, to unique purchases. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

We offer a wide range of financial services which includes: Business Planning, Commercial and Development Finance, Properties and Mortgages, Debt Consolidation Loans, Business Loans, Private loans, Home Refinancing Loans with low interest rate at 1.00% per annul for individuals, companies and corporate bodies. Get the best for your family and own your dream home as well with our General Loan scheme. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

WE OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS.

Please, contact us for more information: PergoCF@qualityservice.com ( PergoCF@gmail.com ) PergoCF@cheerful.com
Kindly write us back with the loan information;
- Complete Name:
- Loan amount needed:
- Loan Duration:
- Purpose of loan:
- City / Country:
- Telephone:
- How Did You Hear About Us:

If you are interested to get a loan then kindly write us with the loan requirement. Please, contact us for more information: PergoCF@qualityservice.com ( PergoCF@gmail.com ) PergoCF@cheerful.com
Yours Sincerely,
Mrs. Ceren Kelly
PergoCF@gmail.com
PergoCF@qualityservice.com
PergoCF@cheerful.com

We look forward to hear from you ASAP

Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com

Unknown said...

WE OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS.

Are you a business man or woman? Are you in any financial mess or Do you need funds to start up your own business? Do you need a loan to start a nice Small Scale and medium business? Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes?. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

Our loans are well insured for maximum security is our priority, Our leading goal is to help you get the services you deserve, Our program is the quickest way to get what you need in a snap. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Gain flexibility with which you can use for any purpose from vacations, to education, to unique purchases. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

We offer a wide range of financial services which includes: Business Planning, Commercial and Development Finance, Properties and Mortgages, Debt Consolidation Loans, Business Loans, Private loans, Home Refinancing Loans with low interest rate at 1.00% per annul for individuals, companies and corporate bodies. Get the best for your family and own your dream home as well with our General Loan scheme. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

WE OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS.

Please, contact us for more information: PergoCF@qualityservice.com ( PergoCF@gmail.com ) PergoCF@cheerful.com
Kindly write us back with the loan information;
- Complete Name:
- Loan amount needed:
- Loan Duration:
- Purpose of loan:
- City / Country:
- Telephone:
- How Did You Hear About Us:

If you are interested to get a loan then kindly write us with the loan requirement. Please, contact us for more information: PergoCF@qualityservice.com ( PergoCF@gmail.com ) PergoCF@cheerful.com
Yours Sincerely,
Mrs. Ceren Kelly
PergoCF@gmail.com
PergoCF@qualityservice.com
PergoCF@cheerful.com

We look forward to hear from you ASAP

Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com

URGENT LOAN OFFER WHATSAPP +918929509036 said...

Do not use all of these Private Money Lender here.They are located in Nigeria, Ghana Turkey, France and Israel.My name is Mrs.Ramirez Cecilia, I am from Philippines. Have you been looking for a loan?Do you need an urgent personal or business loan?contact Fast Legitimate Loan Approval he help me with a loan of $78.000 some days ago after been scammed of $19,000 from a woman claiming to be a loan lender from Nigeria but i thank God today that i got my loan worth $78.000.Feel free to contact the company for a genuine financial Email:(urgentloan22@gmail.com)

Mrs Sharon Sim said...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

Urgent Loan said...

I’m Charles David by name, i want to use this medium to alert all loan seekers to be very careful because there are scam everywhere, Few months ago I was financially strained, and due to my desperation I was scammed by several online lenders. I had almost lost hope until a friend of mine referred me to a very reliable lender called Dr Purva Pius ( A God fearing man) who lend me a loan of $237,000 under 72 working hours without any stress. I explain to the company by mail and all they told me was to cry no more because i will get my loan from this company and also i have made the right choice of contacting them i filled the loan application form and proceeded with all that was requested of me and to my shock I was given the loan, If you are in need of any kind of loan just contact him now via: {urgentloan22@gmail.com}

I‘m using this medium to alert all loan seekers because of the hell I passed through in the hands of those fraudulent lenders.

Thanks you Dr Purva Pius Loan service for your help.

Karin Sabine said...

Kas teil on vaja 100% rahalisi vahendeid? Me saame teenindada teie rahalist vajadust vähem tasuvusaegadega, mille paindlik tagasimaksmine on pikem kui 1 kuni 20 aastat. Võtke meiega ühendust e-posti teel: sabinhelps@gmail.com

Dolores Delgado said...


Attention!!!

Do you have a bad credit?
Do you need money to pay bills?
Do you need to start up a new business?
Do you have unfinished project at hand due to bad financing?
Do you need money to invest in some area of specialization which will profit you? and you don’t know what to do.

we render all kinds of loan in good services, contact us via email: inforamzanloan@gmail.com
Thanks
Mr Ramzan

Unknown said...

Tere
See on teavitada üldsust, et rooma-katoliku kristlik organisatsioon on avanud rahalise võimaluse, et aidata abivajajaid inimesi, näiteks rahalist abi. Nii et kui teil on rahalisi raskusi või kui teil on mingeid rahalisi probleeme ja kui teil on oma äritegevuse alustamiseks vajalikud vahendid või peate oma arveid maksma välja oma pika ja lühiajalise kestusega ning madala intressimääraga 2% aastas üksikisikutele ja ettevõtetele. Palun võtke meiega ühendust täna e-posti aadressil: (romancatholic19@gmail.com) Piibel ütleb (Lk 11:10) kõigile, kes küsib saab; see, kes otsib otsib; ja koputama avaneb uks. Nii et ärge unustage seda võimalust, sest Jeesus on eile, täna ja igavesti sama. Palun, see on mõeldud tõsiselt mõtlemiseks ja Jumalale, kes kardab inimesi, võta meie siirast tervitusi Rooma katoliku kristlikust organisatsioonist. Võtke meiega ühendust täna selle e-posti teel: (romancatholic19@gmail.com)

Timothy Kober said...

Kas teil on vaja laenu? Siin on võimalus rahalises olukorras olevatele inimestele ja neile, kes soovivad oma elus rahalist tõusu, anname laenu väga mõistliku intressimääraga, anname välja igasuguse laenu võla laenu, ärilaenu, meditsiinilaenu, eluasemelaenu, üliõpilast laenu jne, et aidata rahval finantskriisist. Ettevõtte nimi: PLUTO CREDIT FINANCE HOME. Võta meiega ühendust juba täna
Rahalise abi e-post: plutocreditfinancier@gmail.com
Mida: +18474539904

Unknown said...

Roamers Financial Service, eraviisiline rahalaenuandja. Siit tuleb hea laenupakkumine kõigile neile, kes vajavad madala 3% -list rahalist abi. Punase Ristiga

laenu parendamine, võite hüvasti jätta kõigi oma finantskriisi ja raskustega. Anname suvalises summas laene. Me võitleme finantskriisiga ja anname selleks ruumi

helge tulevik meie ühiskonnas, nagu meie äri. Kui olete huvitatud, siis peaksite ilmutama oma huvi ja me aitame teid teie laenu tagamisel.

Kandideeri koos üksikasjadega.

1. Teie nimed:
2. Vajalik summa:
3. Teie riik:
4. Laenu kestus:
5. Teie aadress:
6. Telefoninumber:

(Rahvusvaheline või riiklik)

Kontaktisik: Roamers Fortune
E-post: rgefer53@gmail.com
WhatApp: +1 (708) 888-4933

Camilla Karlsen said...

TERE; Kas vajate laenu?
Pakume igat tüüpi laenuteenuseid: isiklik laen, ärilaen, hüpoteeklaen, autolaen, võlgade konsolideerimise laen, laen arvete tasumiseks ja palju muud.

Kas vajate projekti finantseerimiseks laenu?
Saame teid toetada laenuga, et viia ellu selliseid projekte nagu: teie majade, kontorite, talude ehitamine ja ka teie reisiprojektide, teie ettevõtte või projekti, mille jaoks vajate välist finantseerimist, finantseerimine.

Kas vajate investeerimisfondi?
Saame investeerida teie suurtesse projektidesse. See on ette nähtud ettevõtetele, kes soovivad investeerida oma uurimisprojektide, kinnisvaraprojektide, ülevõtmiste ja muude ärivajaduste rahastamiseks.

VALI PARIMAD LAENU VÕIMALUSED KOHE !!! Meie teenuste kohta lisateabe saamiseks võtke meiega ühendust selle e-posti aadressi kaudu: novaglobalfinances@gmail.com

Mida me pakume;
Pakume igasugu laenuteenuseid. Pakume nii tagatud kui ka tagatiseta laene ning lisaks saate taotleda nii pika- kui ka lühiajalisi laene väga mõistliku intressimääraga. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

Me saame aidata!
NOVA GLOBAL FINANTSTEENUSED on suure kapitaliga Euroopa ja kogu maailma tugevaima finantskontserni tütarettevõte. Me rakendame strateegiat kohalolu leidmiseks seal, kus leitakse majanduskasvu, ühendades kliendid pakutavate võimalustega, aidates ettevõtetel kasvada, majandusel õitsele jõuda ja üksikisikutel oma eesmärke realiseerida. Oleme aastaid kaubelnud ja andnud omal ajal välja lugematuid laene. .

Saada laenutaotlus kohe !!!
Nimi: Camilla Karlsen (laenukeskuse ametnik)
Kontaktpost: novaglobalfinances@gmail.com

Marie Anette Olsson said...

Kas vajate kiiret personaalset, äri- või jõululaenu ilma stressi ja kiire heakskiiduta? Kui jah, võtke meiega ühendust ja pakume nüüd 3% intressimääraga laene. Meie laen on tagatud ja turvaline. Lisateabe ja taotluste saamiseks võtke meiega ühendust e-posti teel: anette.olsson14@gmail.com

Анна Стасюк said...

Oleme sertifitseeritud eralaenuandja ja pakun kohalikke ja rahvusvahelisi laenuteenuseid teie rahaliste vajaduste rahuldamiseks, näiteks: B. kodulaenud, autolaenud, hüpoteeklaenud, ärilaenud, rahvusvahelised laenud, isiklikud laenud, riiklik refinantseerimine ja võlgade konsolideerimine taskukohase hinnaga määr. Lisateabe saamiseks võtke minuga ühendust e-posti teel: (challotloan@gmail.com)

Kiireloomuline laenupakkumine.

Max Bent said...

Tere daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Mina olen Max Bent. Olen laenuandja ja ka finantsnõustaja.

Kas vajate võlgade kustutamiseks kiiret laenu või vajate omalaenu parandamiseks omakapitalilaenu? Kas pangad ja muud finantsagentuurid on teid tagasi lükanud? Kas vajate laenu konsolideerimist või hüpoteeklaenu? Ärge otsige enam, sest oleme siin, et muuta kõik teie rahalised probleemid minevikku. Võtke meiega ühendust e -posti teel:

oceanfmortgages@gmail.com
oceanfmortgages@gmail.com

See on Ocean Finance hüpoteegid. Huvilistele pakume laenu mõistliku intressimääraga 2%. Vahemik ulatub 5 000,00 eurost kuni 100 000 000,00 euroni.

Anonymous said...

PEAB LUGEMA: KUIDAS SAIN 275 000,00 USA dollari suuruse laenu sellelt suurelt ettevõttelt, mida nimetati laenukrediidiasutusteks

Tere kõigile üle maailma, mina olen Abdur Raheem, Egiptusest Kairost. Olen kahe lapse üksikema ja jäin rahalisse olukorda ning pidin refinantseerima ja oma arved tasuma. Üritasin otsida laene erinevatelt laenufirmadelt, nii era- kui ka ettevõtetelt, kuid mitte kunagi edukalt ja enamik panku keeldus mu laenust, ei lange nende petturite ohvriks, kes nimetavad neid rahalaenuandjateks, nad on kõik kelmid, kõik, mida nad tahavad on teie raha ja te ei kuule neist enam kunagi, nad tegid seda mulle neli korda, enne kui seda krediidiasutustele laenu saamiseks esitati, kõige huvitavam on see, et minu laen kanti mulle üle 48 aasta pärast. tundi, seega soovitame teil võtta ühendust krediidilaenuasutustega, kui olete huvitatud laenude saamisest ja olete kindel, et saate need õigeaegselt tagasi maksta, võite nendega ühendust võtta WhatsAppi numbri kaudu: +393510483991
E-post: (loancreditinstitutions00@yahoo.com) Krediidikontroll puudub, allakirjutanu pole ainult 2% intressimääraga ning paremate tagasimakseplaanide ja ajakavaga, kui teil on vaja tagatiseta laenu saamiseks ühendust võtta mõne ettevõttega, siis võtke ühendust laenukrediidiga asutused täna laenu saamiseks

Nad pakuvad igasuguseid laenukategooriaid

Lühiajaline laen (1_10 aastat)
Pikaajaline laen (20_30 aastat)

Ta pakub selliseid laene

* Laenud kinnisvara ostmiseks Kodulaen ............., Ärilaen ........
Võlgade konsolideerimise laen ....... Õppelaen .........., Ärilaen
Ärilaen ......., Ettevõtte laen .............. Hüpoteeklaen
ehituslaen ..... autolaen ........ hotellilaen .... isiklikud laenud..kinnisvaralaenud jne.

E-post .......... (loancreditinstitutions00@yahoo.com) WhatsAppi number: +393510483991
Kui rääkida finantskriisist ja peate olema finantskriisist vaba, siis on laenavad krediidiasutused õige koht, palun öelge neile lihtsalt, et Abdur Raheem juhib teie õnne ....

Loan Offer. said...

Kas vajate laenu? Isiklik laen? Ärikrediit? Hüpoteeklaen? Põllumajanduse rahastamine ja projektid? Pakume igat tüüpi laene intressimääraga 2%! kontaktmeiliaadress; (dakany.endre@gmail.com)

pakkuda kiirlaenu

mr scott said...

Kas vajate oma rahaliste vajaduste rahuldamiseks kiiresti laenu? Pakume laene vahemikus 2 000 kuni 50 000 000,00 eurot, oleme usaldusväärsed, tõhusad, kiired ja dünaamilised, ilma krediidivõime kontrollita ning pakume välislaenudele 100% garantiid üleminekuperioodil.

Samuti oleme andnud laenu kõigis valuutades intressimääraga 3% kõikide laenude puhul .... Huvi korral võtke meiega ühendust ettevõtte e-posti teel: accessloanfirm2030@gmail.com


Saatke meile e-kiri aadressil: accessloanfirm2030@gmail.com

Whatsapp: +79258159150

Lugupidamisega
Härra Scott
accessloanfirm2030@gmail.com

Unknown said...

Luban jagada seda laenutunnistust Jumala soosingu tõttu oma elus olen otsinud Interneti kaudu laenu ja ikka ei saanud laenu, sest olen oma halva krediidiskoori tõttu mustas nimekirjas, kaotasin töö ja kaotasin oma kodu, elasin tänaval pettunult ilma peavarju või toiduta, kuni ühel päeval leidsin Internetis tunnistuse, kuidas see ettevõte on inimesi laenuga aidanud, nii et proovisin kahjuks mu laen anti ilma tagatiseta, mida taotlesin 15 000.00 EURO eest olen ma nii õnnelik, tänu Sabine'i rahandusele, kui vajate seaduslikku laenuandjat ja jumalakartlikku laenuandja kontaktandmeid, siin on nende e-posti aadress: (sabinhelps@gmail.com) või whatsapp telefonil +7 9853899410

Loan Offer. said...

Pakume erinevaid laene üksikisikutele (isiklik laen) ja koostööorganitele intressimääraga 2% aastas. See aitab teil täita oma rahalisi kohustusi, eriti käimasoleva maailma finantskriisi ajal. Võite laenata vahemikus 1 000–500 000 000 (naela, euro või dollari) Täiendavate päringute saamiseks võtke meiega ühendust e-posti teel (dakany.endre@gmail.com) Lugupidamisega.

Laenupakkumine

Loan Offer. said...

Head päeva

Olen Richard Cosmose eralaenuandja. Pakun laenu intressimääraga 2% aastas ja summas 2000 eurot - 500 000 000,00 eurot Sellel on 100% omakapitali finantseering tagatisega ja tagatiseta laenudega. Tagame oma finantsteenused paljudele meie globaalsetele klientidele. Meie paindliku laenuportfelli abil saab laene töödelda ja laenuvõtjatele üle kanda võimalikult lühikese ajaga. Tegutseme selgete ja arusaadavatel tingimustel ning pakume igat liiki laene huvitatud klientidele, ettevõtetele, korporatsioonidele ja igat tüüpi ettevõtetele. Võtke meiega kohe ühendust aadressil: (richardcosmos5@gmail.com)

Pakkuge kiiret laenu.