2008-10-11

Kuidas keegi meelt lahutab









Elu ei saa ju koosneda üksnes tööst ja murest selle ja veel tuhande asja pärast. Nii võib haigeks jääda ja jääbki. Nii tekivad psühhosomaatilised hädad, mille puhul arst ka "ei tea, mis viga on."
Kui rõõm ise su juurde ei tule (enamasti ei tule), siis tee midagi enda heaks, otsi rõõmuallikaid.

Käisin eile masseerija juures. Lõdvestu, käskis ta. Kuidas? Ma ju ei oska. Kusjuures ei oskagi. Kõik on kõrvade vahel kinni, ütles ta. Olen seda ennegi kuulnud. Mitte miski ei allu kangekaelsemalt inimese tahtele kui alateadvus. Võid ju mõelda, et valitsed ennast, aga tuhkagi!!

Nüüd läheb juba varem pimedaks. Tulin koju mööda uut hästi valgustatud linnasisest teed ja keerasin staadionile, et veidi lõigata. Siis kuulsin purjus nolkide kisa ja ropendamist, sekka tüdrukute kiljumist. Keerasin tagasi ja lähenesin kodule suure, aga see-eest turvalise ringiga.
Või mis turvaline seegi oli. Minust kihutasid sentimeetri kauguselt mööda motorollerid, mitu järjest. Need tegid sellist põrgulärmi, ma kartsin, et mu trumminahad lõhkevad.
Võib-olla ongi nii, et noortel pole väikelinnas midagi mõistlikku teha!!!???
Eelmisel nädalal visati meil päevapealt koolist välja kaks tütarlast, kes tulid kooli purjus peaga ja rüüpasid Nipernaadit peaparanduseks.

Mina püüan oma meelt lahutada (jahutada, parandada?) telekat vaadates. Peab ütlema, et nädalavahetusel ikka on saateid, mille vahel valida. Nädala sees ma peaagu ei vaatagi, sest see lõpeb alati ühtmoodi- heidan korraks pikali... ja ärkan ei-tea-mis-kell - saated nägemata ja unerežiim rikutud.
"Vanad ja kobedad" on tagasi! Kuna mulle paar Maie-Valdur üldiselt meeldib, siis lootsin vähemalt muiata saada. No mõne koha peal naersin natuke: kui Maie häbenes oma vana Volgat ja pani paberkoti pähe, et keegi teda ära ei tunneks. Või kui Väino ja Valdur salaja õlut jõid ja seepeale laulsid "Kui on meri hülgehall..." poolsosinal, et mitte Maiele vahele jääda.

Vanad formaadid, nagu "Rooside sõda" ja "Võta või jäta" on mind ära tüüdanud.
Saated tähtedega on jäetud laupäeva-pühapäeva peale. Meil on nii vähe tähti, et ühed ja samad laulavad, tantsivad ja löövad trummi, ja saatejuhiks on ka enamasti Mart Sander. Miskipärast tundub, et hakkab ammenduma.
Eriline oskus on muidugi laule ja tantse staaridega üheaegselt kahelt programmilt vaadata!

Eile pakkus valla ajalehe toimetaja mulle preemiaks hea kaastöö(-valmiduse) eest üht nädalavahetust Värska spaas (koos koolitusega). No miks ma ei taha! Kõik spaad on teretulnud!! Sest kõik, mis on kehale hea, on vaimule nagunii.

Meelt on vaja lahutada/jahutada, et see väga mustaks ei läheks.
Aga kuidas Sina oma meelt lahutad?

pildid netist

10 comments:

Elviina's blog said...

"Kyllä se aina kotiolot voittaa" ütleb soomlane kui kodust välja läheb. Head spaatamist ja eks ta ole ikka vaja vahel kodust välja ka saada. Mina armastan istuda laua taga, mille toite ma ei ole teind :) ja eriti kui pärast söömist ei ole vaja nõusid pesta :)

helle said...

Õigus küll. Üks kena meelelahutus ongi midagi head süüa ja siis kõhtu paitada!
Nõudepesu tõesti meelelahutus pole;)

sille said...

mulle meeldib koristada. alguses ei meeldi, lükkan edasi :) aga siis panen oma (hetke) lemmikplaadi peale ja hakkan koristama. mida lõpu poole, seda kiiremini läheb ja kui lõpetan, ongi tuju jälle hea.

nõude pesu on mulle nagu teraapia. lodistamine soojas vees lõdvestab ilmselt ka. seetõttu pole meil kodus nõudepesumasinat.

telekat vaatan pigem väsimusest. potsatan õhtul tugitooli ja siis alates uudistest vaatan aga järjest: csi-d ja konte ja teadmata kadunud ja... ja kui järgmine päev keegi küsiks, mis seal oli, siis ilmselt enam ei mäletaks. jutusaadete ajal koon tütre koolitööd (häbi mulle, tean-tean :D )

Heli said...

"...ühed ja samad laulavad, tantsivad ja löövad trummi, ja saatejuhiks on ka enamasti Mart Sander..." Mul on täpselt sama tundmus ja nõustun -tüütuks läheb kui ühtesid-samu nägusid ekspluateeritakse. Aga samas rõõmustan - seda vähem on inimesed teleka ees ehk?! Sest see ajupesu, mis sealt päevast-päeva tuleb, ei mõju hästi...

Kaamos said...

Spaa on hea, ehkki ise pole sinna veel saanud olen kindel, et natuke mõnulemist ja enese hellitada laskmist on vajalik.
No ja kui kaasa võtta veel mõni hea raamat... see oleks vast pidu heas seltskonnas!

kukupai said...

Oo, ma sain ka spa kinkekaardi. Pirital küll, aga nüüd otsin ka ajaauku, et seal natuke mõnuleda. Pärast siis vahetame muljeid?

Liana said...

Mured ja kurbuse kirjutan ma luuletustega endast välja, mõtted viin lendama kitarri sõrmitsedes ja kõige parem on pikk jalutuskäik, seda eriti sügiseses metsas.

Liana said...

Kõige parem meelelahutus on muidugi hea seltskond(kas või üks inimene), kellega meeldivalt vestelda ja muusikat taustaks kuulata, või kas või Sub TV pealt "Big Brother" sarja vaadata:)

Bianka said...

Minuga on kuidagi nii kujunenud, et elu ise lahutab mu meelt. igasuguseid üritusi ja sündmusi satub mul teele sel aastal hulgem. Kuna ma oskan järelejäänud vaba aega ei-tea-kuhu kulutada, siis on mul enamasti ajapuudus. Kui ma väsinud-tüdinenud olen, siis unistan suht ajuvabast lõõgastusest telekat vaadates. Kohv+jäätis panevad i-le täpi peale. viimasel ajal on mul lindistatud, aga vaatamata filmide kuhi väga suureks kasvanud. 2 nädala House, Brigaad jne. Meeleheitel perenaiste, kelgukoerade ja Sharkiga olen järje peal. Võta või töölt lahti.

Massaazis käi lihtsalt rohkem, 10-kordne kuur on alustuseks hädavajalik. Siis tulevad valusad kohad lahti ja õpid ka lõdvestuma ja nautima. Mina käin ikka kevadel ja sügisel kuuri, nüüd mitte enam 10 korda, aga 3-5 korda kindlasti. Peangi jälle aja kinni panema. Parim ravim minu meelest, kui on hea masseerija, siis ta paneb su energiad jälle vabalt käima ja elu muutub rõõmsamaks.

helle said...

Küll Sina, Algarv, oled asjalik naine!
Ja tabad just naelapea pihta alati!