2009-05-02

Väike võitis

Mulle tundus ka nagu žüriile, et kõige parem ja vahvam oli WAF-koor, aga rahvas hääletas võitjaks neidude koori Tõrvast. Sama fenomen oli eelmisel aastal, kui võitis Türi. Ma arvan, et siin on asi nii, et ülejäänud Eesti vastandab end Tallinnale. Tallinn on suur ja võimas, tal on nagunii kõike rohkem.
Ta on ju päälinn.
Tõrva tüdrukud on armsad koolilapsed, mõned alles 8. klassis. Postimehest lugesin. Nende esinemine polnud kuskiltpoolt halb. Kui öösel lugesin tigedaid kommentaare, siis hakkas mul inimestest paha meel.
Asja seletas lahti Aarne Saluveer, kes ütles, et tegemist on eri kategoorias kooridega. Tõrva neidude koor on väikekooride arvestuses parim, Waf noortekooride ja peaaegu täisprofessionaalsete kooride arvestuses.
Ja kes seda endale selgeks ei tee, et väike Eesti vastandub suurele Tallinnale, jääbki tuld ja tõrva sülitama selliste saadete peale, kus helistavad fännid, mitte "asjatundjad". Helistatakse ju emotsioonide pinnal, ega see pole mõni miljonimäng.
Aga mulle Tõrva neidude koor meeldib!!! Mitte ainult sellepärast, et väikelinn, vaid neis noortes oli seda imekaunist sisemist tuld, mida ei saa näidelda ega selgeks õppida.
No vaadake vaid!


1 comment:

Emmeliina said...

Minule isiklikult meeldivad ikka rohkem segakoorid ja meeskoorid. Sellepärast pole ma kunagi naiskooride fänn olnud. Tänavu tahaksin asja ümber vaadata ja Naissaarele pääseda.

WAF koor oleks meid paremini esindanud, sest tegemist pole ikkagi lastelaulukonkursiga. ka Rakvere omad olid liig noored.

Aga noh nüüd on see läbi ja varsti saab laulupeol koorilaulu kuulata.
Konkurss on kõva ja kired möllavad, vähemalt Virumaal küll. Eile oli segakooride ettelaulmine.