2009-10-21

Elust väikelinnas



Meil on siin rahulik.

Valimised toimusid, nüüd on kõik jälle vaikne. Volikogusse valiti kenad viisakad inimesed. 16 meest ja 2 naist. Võitis IRL. Minu hääl ei läinud kaduma. Ilmselt saab vallavanemaks see, kes on kõige õigem.
Vaatasin täna, mida siis lubati.
Palju lubati! Aga mis saab selle vastu olla, et meie linnakese teed, pargid, majad saavad korda! Et ehitatakse valda ainuke kaasaegne ujula.
Seni käime Olustvere vanas ujulas, mis küll mitte mingil moel ei vasta nõuetele(v.a see, et basseinis on vesi sees, ei pea kuivalt konnaliigutusi tegema!). Igal kevadel on hirm, et äkki sügisel enam ei avatagi. Aga näe - saab jälle! Mis rõõm!

Andsin tuttavale talunikule 3liitriseid purke. Vastu sain kartuleid, porgandeid, punapeeti, õunamahla ja kohupiima.
Mul on veel keldris purke!

Esmaspäevast lähen puhkusele. Veel ei tea, kas palgata või palgaga, aga vahet pole. Solidaarsus ülekõige! Hea, et ei koondata ega vallandata.

Olen õppinud tervislikumalt ja läbimõeldumalt toituma.
Remont edeneb ka, kuigi tigusammul.
Ülevaltnaabrid on sisse kolinud. Juba teretame, kui trepi peal kohtume. Nime veel ei tea.

Tütar kinkis Tätte uue plaadi.

15 comments:

Elsa said...

Mina lähen ka esmaspäeval puhkusele. Palgata. Mitte just vabatahtlikult ja rõõmuga... Solidaarsus eelkõige ning hea, et ei koondata ;)

Elsa said...

Ahjaa, SJ valimistulemused panid ka minu silma särama :) Ma ju tean, kelle poolt meie pere "esindus" hääletas :)

Tiiu said...

Kui te palgata puhkate ja meie siin mitte, siis on mulle taas üks tõestus juures, et siinmail hoolitakse rohkem. Tõestusi on aga hetkelgi rohkem kui küll.

helle said...

Keegi pole tegelikult öelnud, et puhkame ilma palgata. Viljandis oli küll see probleem üleval, ma ei teagi, kuidas see lahenenud on.

Siis on hea, kui Sa rahul oled. Mina ka ei kurda.

Bianka said...

Kohalikel valimistel (õnneks!) parteilisus väga suurt rolli ei mängigi. Kuigi ma Rahvaliidust midagi head ei arva, aga enamus vallavanemaid lihtsalt pidid sinna astuma, kuna muidu ei saanud Reiljani käest eurorahasid oma koolimajade remondiks. Nii võitis meilgi tegelikult Rahvaliit, kes oli varjunud valimisliidu taha. Aga see polegi oluline, kas nad astuvad sellest parteist välja või mitte, oluline on, et ajasid asju siiamaani normaalselt ja saavad samamoodi ka jätkata. Usun, et kui ees seisab vana pareipileti vahetamine "rohelise kohukese" vastu, siis tehakse õige valik...

joanamari said...

ilusat vaheaega õpsid!!
mul ei ole kolmas sügis juba vaheaega
nii naljakas, aga küll ma ära harjun;)

sille said...

Hakkab minulgi esmaspäevast puhkus. Kui seda nii nimetada saab. Teisipäeval pikk koolitus, lisaks põhjalik analüüs ja töökavad kohe 2.novembriks esitada.
Ja tegelikult sõidame me kolmapäeval veel ära ka nädala lõpuni, nii, et millal puhkan ei teagi.
Aga vaheldus seegi :)

Tiiu said...

Tõnu Aavasalust saab hea vallavanem, usun.

helle said...

Usun küll, mina andsin ka talle oma hääle.
Head puhkust, Tiiu!

Emmeliina said...

Mida tähendab, et õpetajad lähevad keset õppeaastat puhkusele? Kes siis toodangut annab, st. õpilasi koolitab. Või pole teil koolis enam lapsi? ma ei saa aru, palun puust ja punaseks?

Elsa said...

Emmeliina, järgmisel nädalal on sügisene koolivaheaeg :)

helle said...

Kui ma oskaksin seda mõistlikult seletada, siis ma teeksin seda. Meile selgitati asja nii, et puhkuse arvestus algab nüüd nagu teistel inimestelgi aasta algusest, mitte õppeaasta algusest, nagu siiani on olnud.
Olgugi et jooksva aasta eest on puhkus käes(suvel), on nüüd täitsa ametlikult meil 7päevane puhkus. Tundub imelik, ei saa aru, miks see vajalik on. Õnneks ei võtnud meie vallavalitsus raha ära, aga tahtis küll. Et siis oleks palgata puhkus. Kes sellest huvitatud
oleks?
Siiani on vaheaeg olnud küll tunnivaba aeg, aga tööl, koolitustel pidi ikka käima või oma plaane korrigeerima, kappe korrastama ja kas või niisama aega töökohal surnuks lööma. Selle kohta peeti arvestust, et mida keegi vaheajal teeb.
Segane värk tõepoolest. Teoreetiliselt võiks ju ka nii, et käidki vaheajal tööl, aga võtad oma ametliku puhkuse välja näiteks keset veerandit - sõidad soojale maale või leotad ennast mõnes spaas.

helle said...

Ja veel! Kui mõni õpetaja seda kommentaari siin juhtub lugema, võiks kirjutada, kuidas nende koolis seda asja on selgitatud.
Ma tean, et Viljandi õpetajad on jube tigedad, sest neilt pidi raha ära võetama - seega kohustuslik palgata puhkus.
Tihti arvavad mitteõpetajad, et õpetaja töö on ilus ja kerge, annad oma tunnid ära ja oled lõunast vaba. Tegelikult on pool tööd veel kodus ja nädalavahetust ei saa ka lõdvalt võtta. N-vahetusel parandada kirjandeid ja teed seda, mida nädala sees pole jõudnud ära teha.
Jah, ise valisid endale selle elukutse, mis siin kobiseda!!!

Anonymous said...

Seoses selle uue korraga m,aksti meie koolis meile tohutu summa hoopis juurde, mis oli päästerõngas minu võlakoorma kergendamiseks, vist oli suisa 5000.

Tiiu

sille said...

Meile räägiti ka seda puhkuseasja, aga sügisene vaheaeg on nii nagu ikka. Ehk siis puhkusele ei saadetud kedagi. Kuigi meile oleks ikka palka maktud, mitte palgata puhkus. Teisipäeval on meil koolitus (hirmpikk), üljäänud päevad on vabad, aga samas on nii palju teha, et olen küll kodus, aga ikka istun arvuti taga ja teen tööasju.