2010-02-06

Laul (muusika) teeb rinna rõemsaks

Ma proovin /püüan teha seda muusikameemi, mille tublimad on juba ära teinud ja mille teatepulga sain Heli käest.

1. Vasta all olevale kolmele küsimusele nii, nagu heaks arvad. Mida põhjalikumalt, seda uhkem. Hea, kui lingid juutuubi või kuhu tahes, et näidiseid kuulata saaks.

2. Anna 3-le kolmandas punktis nimetatud blogipidajale meemi “teatepulk” edasi ning teavita neid meemis osalemisest näiteks nende kommentaarilahtrisse. Või helistades, kui numbrit tead. Või kolme lõdva tulbi, nukra naeratuse ja tordiga külla minnes.

3. Meemi saanud blogipidaja kopeerib reeglid ja lingitab talle meemi ulatanud blogi ja annab tuld, nii et rägastikus tuli taga.

Küsimus 1: Kui sa saaksid vabalt valida kõikide maailma muusikute ja ansamblite seast, siis kes võiks sinu pulmas esineda ja millist lugu sa nende esituses kindlasti kuulda tahaks (ei pea nende enda laul olema, võivad coveri teha)?
Küsimus 2: Millist laulu sa iseenda matusel kuulda sooviks ja miks?
Küsimus 3: Leia kolm blogijat ja põhjendades muusikavalikut seosta neid mingisuguse ansambli, plaadi või lauluga ning ulata ne
ile teatepulk.

Esiteks- ütlen kohe ära, et valin ainult eestikeelset muusikat.
Teiseks- arvan, et ma ei päde eriti musas, mul on selline "lihtsa inimese" maitse.

1. Iseenda pulmad? Ma saan aru küll - igas eas võib abielluda. Lugesin kusagilt, et möödunud aastal oli Eesti kõige vanem peigmees üle 80 ja pruut üle 90. Ainult seda ma ei mäleta, kas nad läksid omavahel paari.
Pulmas peab ikka lõbus olema, eks ma siis kutsun sinna ühe vana Eesti pundi, näiteks "Kukerpillid". Kõik see mees nüüd tantsima!

2. Omaenda matused? Neid õnneks ise ei näe. Mine tea, kui kurb hakkaks krematooriumi eestoas.
Ma olen tähele pannud, et vanainimese matustel ei nuteta ega halata palju. Võib-olla isegi sosistatakse omavahel- "nojah, tal ikka oli neid eluaastaid omajagu juba, sai nüüd parema elu peale, oehhh ... jahhh..."
Ja siis kõlab see laul. Kõik tõusevad kõrgemale, lausa kikivarvule.

3. Nüüd pean otsima 3 blogijat, kes sedasama meemi teeks.
Igaühele peab leidma sobiva muusikapala. See on kõige raskem osa. Aga ma saan hakkama:D
Esimeses pole üldse kahtlust - Lendav Konn. Ja sulle see lugu. Tagamõttega, alltekstiga.
Teine koht läheb jagamisele - Osaline ja Tegelinski - soojadele ja ilusatele inimestele, teile see armas laul või tantsuvariant koos õpetusega.
Kolmas võta vastu Sina, Iltaka - ülikooliaastate mälestuseks see ilus poiss.

4 comments:

tegelinski said...

Aitäh, tõesti ilus soe laul :) Tulen kindlasti seda mõnikord edaspidi siia veel kuulama.
...
Kuna ise olen igasuguste allalaadimistes ja ülespanemistes suht tumba, siis meemi edasikanne jääb minu poolt küll katki, aga luban, et kõigil minu tähtsündmusel võib igal juhul Tõnis Mäe loomingut taustaks lasta :)

Linda Järve said...

Aitäh, mulle on ka tore laul. Selle aja Apelsini lauludel on vahvad sõnad.

Aga meemi jätan seekord vahele. :)

konn, lendav konn said...

Aitäh meemutamast, armas Helle, aga kuna ma alltekstist aru ei saanud (subtiitrid puudusid), siis ma kahjuks meemutama ei hakka!

Heli said...

Ilus muusika. Ajasid mulle ka Jaak Joala isu peale:) Aitäh raske ülesande täitmise eest!