2010-06-03

Kooliaasta lõpetus

Kui viimase nädala tunnid venisid nagu näts ja suur tüdimus oli peal, siis kiusasin ma lapsi juttudega, et suvevaheaega hakatakse lühendama mõlemast otsast. Kevadel pannakse juurde kaks nädalat (umbes jaanipäevani) ja augustis tuleb kooli tulla juba poolest kuust.
"Eee-iiii!" kisasid nad.
Pärast väikest šokiteraapiat võtsid nad juba märksa rahulikumalt teadet, et suvel peab läbi lugema 3 raamatut. Iga kuu kohta 1. Teha kokkuvõte või poster.
"Suvel me tahame puhata kaaa!" torisesid nad, aga veidi vaiksemalt.

Otsustasin oma klassile (6. kl) kinkida igale ühe raamatu oma rikkalikust raamatukogust. Olen nüüd neid siin valinud.
Kõige tublim lugeja saab Charles Dickensi "David Copperfield" - 2 osa. Ta saab sellest jagu, sest viimane raamat, mida ta klassile tutvustas, oli Bronte "Jane Eyre". Enne seda olid kõik "Videviku" osad.

Igasuguseid olen siin kokku otsinud.Gerald Durrellit, Agatha Christiet, Jaan Rannapi "Spordilood", kassidest ja koertest, kiviaja tasemele jäänud rahvastest, reisidest, hülgepüüdjatest, Leelo Tungla "Neitsi Maarja neli päeva", Ottokari lood jne
Igale kirjutan sisse ka. Siis ehk ei viska prügikasti:D

8 comments:

Elsa said...

Oh kui armas kingitus lastele! Nii sobiv ja südamlik ja isiklik :)
David Copperfieldi raamatud said "meie aastal" kõik medalistid. Nüüd hiljuti tõstsin oma eksemplarid poja raamaturiiulisse ;)

Helve said...

Ilusat suvevaheaega Sulle!
raamatute kinkimine on hea mõte!

Emmeliina said...

Hästi mõeldud, kindlasti jõuab lastele kohale. Ei teadnud, et sul teismeliste klass on. Ime, et oled aasta jooksul niipalju postitusi teinud :DDD

Mõnusat teenitud vaheajapuhkust!

sille said...

Ilusat suvevaheaega! Ilus mõte niimoodi lastele kinkida raamat.

Meil oli see nädal üks hullumeelne nädal. Sõna otseses mõttes. Esmaspäevast neljapäevani olid 12 tunnised tööpäevad. Täna direktori piduliku vastuvõtuga lõppes. Homme veel tunnistused jagada, siis on lõpuks kõik. :)

iibis said...

Nii ilus mõte!

Minu jaoks on David Copperfield haige-olemise raamat. (Ei raatsiks küll ära kinkida!)

Ottokari aga otsisin just täna oma lapsepõlveraamatute hulgast ema juures välja. Tütar loeb ja itsitab.

helle said...

Lastekirjanduse klassikat ma ära ei kingi. Ja paljudel juhtudel on mul raamatuid topelt. Näiteks David Copperfieldist on üks vanem väljaanne, mida olen ise kaks korda lugenud.
Nüüd mõtlen, kellele milline raamat sobiks.
Poistele ju tüdrukute raamatud ei meeldi:D

helle said...

Ja veel, ilusat suvevaheaega neile, kellele see homsest saabub;)

Eppppp said...

Muidugi lahe ja see jääb neile loodetavasti eluks ajaks mälestuseks. Ma arvan, et sa oled lahe õpetaja ja nad meenutavad sind palju hiljemgi.