2010-06-19

Kuninglikud pulmad

Kes vaatas päev otsa jalgpalli, kes kuninglikku laulatust.
Vihma sajab, toas ja väljas on hämar. Lugeda ei näe, tuld ei taha põlema panna.
Nii möödub laupäev. Või mis vahet sel on, mis päev. Puhkus ju.

Kunagi laulis Alla Pugatšova, et kuningad võivad kõike, ainult abielluda ei saa nad sellega, keda armastavad. Kroonprintsess Victoria abiellus lihtsa poisi Danieliga, kellega tutvus jõusaalis 8 aastat tagasi.

... esmakordselt on kuninglikust soost tüdrukul võimalus teha oma poisist, kuningriigi alamast, prints ning üle väga pika aja on nii pruut kui ka peig mõlemad läbinisti rootslased.


Mõlema elus on olnud probleeme, alates sellest, et Victoria on düslektik (nagu kuningaski) ja anorektik (vähemalt oli). Veel ei suutvat kroonprintsess meelde jätta inimeste nimesid ja nägusid.
Daniel oli koolis kolmemees, kes polevat oma elus ühtki romaani läbi lugenud. Peale selle põdes Daniel neerupuudulikkust ja tal on siirdatud neer (isa käest saadud). Muu hulgas heideti talle ette kehva võõrkeelte oskust, vähest etiketitundmist ja viletsat haridust.
(Ohh, ma küll ei tahaks, et kogu maailm mu puudusi ja hädasid teaks!!!)

Nii kuningas kui ka kuninganna olid alguses suhtele vastu. Ent Victoria oli otsustanud, et just Westlingist saab tema prints. Nii andis isa tütre tahtmisele lõpuks järele.

Selline ilus tänapäeva muinasjutt siis.

6 comments:

joanamari said...

on jah ilus
mina ka vaatasin ja nuumasin kohe mõnuga silma;)))

Linda Järve said...

http://svt.se/2.132586/det_kungliga_brollopet_-_livesandningen?lid=puff_2047242&lpos=lasmer

Sellelt aadressilt näeb praegu Rootsi TV otseülekannet pulmaõhtusöögist jm. Rootsikeelne, aga pilt räägib enese eest.

helle said...

Aitäh, Iltaka!

neiud ärevil said...

Armastus on ju tundeline ja mõtteline side-erakordne tunne ,mis kogu maailma imelisena paista laseb.Armunud inimene ei mõtlegi ju ....

helle said...

Muinasjuttudes on ka armastus väga kõva tegija - ega seal ilma paari minda. Ainult elus on vahel nii, et rikas vaatab rikast ja ilus ilusat...

sille said...

"Käisin" minagi laupäeval pulmas. :)
Nii mu mees vähemalt ütles, et olin kui pulmas. Kõigepealt ETV2 pealt laulatuse otseülekanne, siis jätkas Soome 1 kanal kontserti näitamist ja õhtul naäitasid soomlased ka pidu. Istusin pea kella 2 öösel teleka ees ja vaatasin pulmi. Võiks öelda, et olin peaaegu et kohapeal. :)

Aga väga armas lugu tõesti. Alguses (no ikka aastaid tagasi) mulle Daniel ei meeldinud, aga mida aeg edasi, seda sümpaatsemaks muutus. Ta tegi tõesti õigesti, et nii kaua kosimisega ootas, sest nii jõuti ta kõigi poolt "omaks võtta". Ja see kuidas ta oma pulmakõne pidas, näitab ju väga hästi, et tegu pole niisama matsiga, kes ülikonda pandud. Viriseti ju tema vähese võõrkeeleoskuse tõttu ja nüüd pulmakõnet pidades andis ta kõigile virisejatele paraja ninanipsu. :)

Pilte on igal pool ju niigi palju, aga üks tore blogi, kus ka neist ja peost (ja üldse kungilikest uudistest) palju pilte on.

http://myroyal-myroyals.blogspot.com/