2011-12-18

Jõulude eelõhtu

Vanad saavad susse ja sokke

Minu säästuaja jõulukompa (valminud täna hommikul kiiruga)

Minu lemmikkuused "stiliseeritud jõulukuuskede" võistluselt. Oleks tahtnud endale ka midagi sellist teha kui alumisel pildil, kuid ei viitsinud vihmaga õue puuoksa otsima minna.


***
Ükskõik, kuidas eirata mõtet lähenevatest jõuludest, tulevad nad siiski. Ärge saage valesti aru. Jõulude vastu pole mul midagi. Las nad olla. Jõulude aegu saab mehiselt süüa. Sülti ja verivorsti, seapraadi ja hapukapsast. Mis sest, et pärast jõulu on mitu kilo juurde tulnud ja magu välja veninud.

Kingitustega on alati häda. Pole ideid. Ammu oleme loobunud kingitustest, millel puudub praktiline väärtus. Noored pered saavad köögitarvikuid, lapsed saavad pidžaamasid, vanad saavad toasusse ja etnosokke. Ühel aastal kinkisime raamatuid, mida laenutamise korras kõik lugeda said.

Lastele tuleb jõuluvana, kuigi kumbki 2st ei oska veel nii palju keelt, et salmiga maha saaks. Loodetavasti ei karda nad jõuluvana. Mida aeg edasi, seda rohkem lastekeskseks me muutume, sest lapsi tuleb juurde.

Tegin endale koju ka väikesed jõulukompad, sest kuuske ma sel aastal ei too. Kuigi täna on endiselt "vihmane ja pime polaaröö", on mul imekombel veidi jõulutunnet. On ka viimane aeg, sest 4. advent käes ju.
Muide, esimene jõululõuna - töökollektiiviga Taagepera lossis - on juba toimunud.

Alumised pildid SJ valla kodukalt.

8 comments:

Tiiu said...

Väga ilus postitus!
Toredaid jõule!

:-)

helle said...

Aitäh, Tiiu!
Sama Sulle ja Su perele!

Emmeliina said...

Su blogi avada proovides olen juba pea kuu aega saanud mingi pahavara hoiatuse ja viidatakse osalise blogile.
Täna otsustasin hoiatust ignoreerida, aga juba kolmas katse kommenteerida ei õnnestu. Lihtsalt blogi ignoreerib mu püüdeid.

Kena, et see jõulutunne ikka tuleb. Vahest varem, vahest hiljem.
Head tunnet!

Emmeliina said...

Oo, õnnestus :)))

neiud ärevil said...

Minul on sama lugu. Ka hoiatab, et minu arvuti võib siit viiruse saada. Lasin täna uue vägevama viirustõrje peale panna ja tulin ikka uudistama.Kaua siis võib, aga minu detsembri ja novembri postitused on ikkagi õhku haihtunud. Ju siis polnud midagi erilist.
Imelik, et mul pole sellel aastal absoluutselt lumest sooja ega külma, pole jõulutunnet, ühtegi jõulukaunistust ja kohe, kohe tuleb terve minu pere igaaastasele jõuluüritusele minu juurde.Oi nad saavad tõelise jõuluüllatuse osaliseks.:D Aga jõulud ju imede aeg-kõike võib veel juhtuda. Ilusat jõuluaega ikkagi.Tõin täna just oma aiast krüsanteemid tuppa vaasi. See juba on midagi:D

helle said...

No mis!?? Pahavara?
Ma olen küll nii ettevaatlik olnud.
Mis viirusetõrjet kasutada?
Aitäh heade soovide eest!

Linda Järve said...

Rahulikke jõule (ja vist tuleb Sulle ka vahvat koolivaheaega soovida)!

sille said...

Raulikke ja kauneid jõulpühi!
Ja head koolivaheaega!
Loodetavasti teil ikka lastakse puhata. Meil lubati uue aastani puhata. :)