2012-03-04

Õige eestlase autoportree


Vaatasin minagi Eesti Laulu selle-aastast finaali koos Andrus Kiviräha kirjutatud ja Suka-Teplenkovi esitatud vaheklippidega. Laulude kohta midagi arvama ei hakka (pole mingi spetsialist), aga mulle meeldis, et võitis eestikeelne lugu. Nii Lenna kui Ott mõlemad väärisid võitu mu meelest, aga meil on alati nii, et kui poiss ja tüdruk on võrdsed, siis antakse võit poisile (naissugu on kindlapeale aktiivsem helistaja).

Vaheklipid olid tabavad, aga neid peaks eraldi vaatama.
Nagu üks õige eestlane, lugesin minagi hommikul, mida delfis kirjutatakse ja kuidas seda kommenteeritakse. 3 korda võite arvata, mis prevaleerib! Õige, Robert kohal. Ta alustanud vist juba kontserdi esimestel minutitel. Muidugi ei olnud midagi hästi - laulud haledad (ikka Heidy Purga süüdi), Piret Järvis mõttetu tibi, vaheklipid labased ja ei ajanud isegi suunurka võbelema jne jne

Mõnikord ma kannatan hingeliselt oma kaasmaalaste õeluse, rahulolematuse, labasuse, piiratuse, taktituse pärast, mis paistab vastu kommentaariumidest. Ma tean küll, et meie sinuga sellised pole, ma üldse ei tea, kes mu sõpradest ja lähedastest oleks, aga ... KES need on?
Ah õige, Robert oma emaga ju, see kärnas näoga ja väärastunud mõtteviisiga.

Pildil üks õige eestlane Andrus Kivirähk (foto Ilmar Saabas, delfi)

11 comments:

Liana said...

See on tõesti kurb, see kohene laimamine ja mahategemine. Nii, kui Ott võitis, tekkisid näoraamatusse ja mujale kommentaarid, mis väitsid, et nüüd me ei pääse poolfinaalist edasi ja teeme Eestile häbi ja mis iganes! Kurb on seda lugeda. Selle asemel võiks meie andekale noorele lauljale edu soovida ja suurteks ettevalmistustöödeks heade soovide pagas kaasa anda. On au ja rõõm, et meie väikest kodumaad esindab meie kaunis keeles kõlav laul ja pealegi nii ilus veel!(Ka Lenna laul oli väga ilus ja ma olin natuke rohkem selle poolt, kuid ka Oti võit rõõmustas väga). Õnneks on ka ilusaid mõtteid ja positiivset hoiakut, nagu näiteks selleski blogis siin.:)

Eve Piibeleht said...

Ma ei sattunud eile teleka ette, aga tundub, et need vaheklipid väärivad vaatamist :D

helle said...

Vaata praegu kordust ETV pealt! Kui just midagi vajalikumat pole teha. Ma teen paralleelselt koolitööd!

Anonymous said...

Paneb imestama, et palju on vaheklippe labaseks ja võikaks tembeldanud.
Arvan samuti, et olid väga head ja peegeldavad just meie elu ning teatud tüüpi eestlasi.
Paljudel puudub analüüs ja enesekriitika kahjuks.
A.

helle said...

No kui pihta saad, on ju valus!!
Võib-olla 10 stereotüüpi on vähevõitu??! Mõni tunneb kindlasti pettumust, et teda pole kajastatud.
Kunagi kirjutas Vetemaa teose näkkide välimääramisest. Vaimukas oli, peaks seda veel lugema.

konn, lendav konn said...

Ott on selline klassikaline ilushääl, mulle ka meeldis ja ehk läheb Eurovisioonil ka "sellele" seltskonnale peale:D
Need poistekad (küülik, hunt ja teised) on kindlasti paljudele kõrvamööda, aga kõik ei saa ju olla kaks draakonit;) Ja üleüldse - ega üks lauluvõistlus pole ju elu ja surma küsimus, lihtsalt niisama oli ka tore kuulata:)

helle said...

Ma arvan ka, et Ott meeldib ka "sellele" seltskonnale, sest naistele ta meeldib nagunii (nii nunnu juu).
Antaks sel aastal tarkust, et ei hakataks jälle rääkima, et Ott favoriit ja kindlalt esikolme hulka jõuab.
Las ollagi iga kord ilus eestikeelne laul, mis meeldib paljudele.

Hundi ulg said...

Vanaaja inimesena on minulgi hea meel, et võitis see. Oleks võinud olla ka see teine hea. Ülejäänutest oli veel üks eristuv ja päris huvitav.

Vaheklipid olid kaurismäelikult kurbnaljakad. Esmamõte oli, et need varjutavad väärtuses omaette kogu selle meelelahutusliku lauluvõistluse. Pisut varjutasidki ja ei sobitunud konteksti. Mulle igatahes eneseiroonia meeldib. Kusagil olen maininud, et see on huumori kõrgeim tase.

helle said...

See on vist tõsi, et vaheklipid olid liiga jõulised ja varjutasid natuke laulude mõju. Ei tea, kuidas see kohapeal mõjus.
Sukk ja Teplenkov meeldisid mulle saatejuhtidena laivis ka väga. Sellised asjalikud ja ilusate lipsudega.

Anonymous said...

pean sõna sekka ütlema, vaidlema ....ott pole minu maitse kohe veidi mitte, see on vale, et valiti nunnut poissi.... minu arvates teisedki peale minu valisid kõige sisukama ja kaunima laulu, mis hingekeeli puudutas.....hakka või diagnoosima, kel süda lukus sisukaima laulu ja headuse ees.....olen seda ennegi täheldanud, et hingetud isikud taolist muusikat lausa vihkavad...eelistavad lärmi....lenna laulus puudus see südantvalutav kirg kurtide kõrvade pärast, oli rohkem isekam .....eesti rahvas polgi nii lootusetu

Anonymous said...

facebookist See on Laul, millega on öeldud rohkem, kui sõnades üldse on võimalik väljendada :-)
6 tundi tagasi · Meeldib · 3
Urve Mukk Super! Kuulan alati hinge kinni pidades. Soovin edukat finaali jõudmist!
6 tundi tagasi · Meeldib · 1