2012-07-07

Sammulugeja



Sõbrannad kinkisid mulle sünnipäevaks sammulugeja. Umbes sellise - vt pilti (netist)
Kui klassiõde siin oli, siis sättisime minu sammulugeja töökorda. Temal oli ka olemas. Kuigi manuaal oli eestikeelne, nägime tükk aega vaeva, et kõik funktsioonid tööle saada.
Kaalu ja kellaaja märkimisega pold probleeme. Keerulisem oli sammu pikkuse mõõtmine. Kas arvestada varbast varbani, kannast kannani või varbast kannani? Siis leidsime lahenduse - tegin 10 sammu, mõõtsin pikkuse mõõdulindiga ära ja jagasin 10ga. Lihtne!
Seejärel hakkasin toas harjutama. Sammusin kõik toad ja koridori läbi ja vaatasin, mitu sammu kokku tuli.
Esimesed katsetused välitingimustes tegime siis, kui käisime "kodukohas". Üldiselt sõitsime muidugi jalgrattaga, aga mäest üles ei jõudnud vändata. Kodus võrdlesime näitusid ja oh pettumust - minul oli palju vähem sammusid. Nüüd ei teagi, kas sammulugeja vassis või oli tundlikkusega midagi valesti.
Ei tea, miks on minu sammulugejal ka paanikanupp (alarm)? Mina arvasin, et selle pärast, et kui keegi mulle kallale tungib(!!), saan selle abil märku anda. Klassiõde arvas, et kui sammulugeja ära kaob, hakkab alarm tööle.

Katsetused jätkuvad.
Sammulugeja tähtsusest ja seosest tervisenäitajatega loe siit.

3 comments:

sille said...

Mul ka sammulugeja peal juba mitu aastat. Ja nii harjunud, et hommikul riputan vööle ja õhtul võtan ära. Isegi tööl on tavaliselt sammulugeja taskus. Muide - tööl saadavad sammud on paras pettumus. Ma arvasin, et tööl saan ma juba om vajalikud 10 000 sammu täis, aga hea kui pooled neist kätte saab koos minemise ja tulemisega.

Mind sammulugeja igatahes motiveerib. Kui on ikka vähe samme, siis lähengi õhtul veel jalutama.
Sammulugejate erinevus võib tulla ka sammu pikkuse erinevusest. Üks astub pika ja rahuliku sammuga, teine vudib tibusammudega. Ja minu oma näiteks hakkab samme lugema alates 5 sammust. Kaks sammu köögis kraanikausi juurest pliidi juurde ei lähe arvesse. :)

Eks ta natuke naljaks mood ole - kogu aeg lugejat peal hoida, aga vähemalt tagab, et ma liigun. Praegu (olen tõbine kodus) vaatan, et kui ikka tervis paha ja liikuda ei taha, siis tuleb päevas ikka väga vähe samme (ehk liikumist siis).

Toredat sammulugemist! :)

Elviina's blog said...

Mul ka mitu neid olnud, mõned küll lugesid sama maa hoopis erinevalt. Muide hea oleks igal õhtul näit üleskirjutada, nagu näiteks mina kui mõõdan veresuhkrut panen näidu kirja. Siis hea pärast vaadata kui palju käidud. Head suve, meil muide sajab ja homme sajab veel rohkem ja lubas õige äikeselist päeva.

Emmeliina said...

huvitav teave, tahan endale ka seda lugejat :)