2012-10-20

Telehooaeg algas


Ma arvan, et olen keskmisest veidi suurem telekavaataja, eriti nädalavahetustel. Eriti sügis-talvisel perioodil.
Viga on aga selles, et ma ei viitsi endale selgeks teha, milliseid saateid millistel kanalitel ja millal edastatakse. Seetõttu "magan" palju väärtasju maha ja istun põhiliselt ETV peal.
Tegelikult olengi ETV poolt, sest 1.- seal pole pikki reklaamipause ja 2.- seal ongi enamasti sisukamad saated.
Olen proovinud vaadata ka teisi kanaleid, näiteks "Randevuud", "Minu mees suudab!"jt, aga ei köida.

Tahan kiita tõsielusarja või videopäevikut " Meie aasta Siberis". Ega ma muidugi ainuke pole, kellele see meeldib. Vahel vaatan isegi netist  üle. Need 3aastased kaksikud poisid, kes ei vingu, kes on juba pihta saanud, et elavad teise rahva hulgas, on lihtsalt võrratud,  ja kuidas üks neist küsib:" Kas meist saavad ka nüüd vene lapsed?"
Lihtsalt liigutavad on stseeenid, kus vene lapsed tulevad eesti pere juurde mängima ja suhtlema. Üks väike poiss Vanka küsib,"kas te räägite inglise keelt?", ja teeb siis iseseisvalt järelduse, et eesti keel ongi  inglise keel.
Kindlapeale saavad poisid väga hea koolituse edaspidiseks eluks. Ma ei tea, kui kauaks perekond Siberisse kolis (kas ootavad seal maailma lõpu ära?), aga äärmiselt vahva on see mõte kajastada oma elu seriaalina küll.(Eks siin on ka tugev isiklik huvi mängus, loomulik ju!)

Uutest asjadest meeldib Aunaste tehtud "Perepidu". On inimesi, kes on allergilised Aunaste suhtes. Ütlevad "ahh jälle ta eputab seal ja eksponeerib ennast". Need kirbuturu saated küll mulle ei meeldinud.
Perepidu on tore, sest  eesti inimesed on toredad, eriti need, kes midagi teevad ja ei virise lõputult, et kõik on  pahasti alates ilmast ja lõpetades Ansipiga.

Maitseasi, aga mulle ei istu need Kersna pingilood ja Krista Lensini juhitud "Sind otsides". Natuke läilaks jäävad, liiga sentimentaalsed ning klišeesid täis.
Suured hitid "Pilvede all", "Kättemaksukontor" jt  lähevad mul tihtipeale meelest ära vaadata. Ju siis ei ole enam nii suurt huvi.

9 comments:

Hundi ulg said...

Mina olen viimastel aastatel seevastu väga tagasihoidlik televaataja. Ka mina ei tea saatekavast midagi. Mõni päev jääbki telekas tummaks.

Aunaste ühte saadet nägin. Seekord on tõepoolest saatest halastamatult lõigatud välja meie diletantnäitlejate esiprimadonna lopsakas eneseeksponeering. Allesjäänud pudistamise kompenseeris saate kõrvaltegelaste, toredate perede meeldiv ja vahetu esinemine. Vist on tõesti vaadatav saade.

tyyp said...

"Meie aasta Siberis" ja "Randevuu" on need, mida ka mina vaatan. Tõsi küll, arvutist, järelvaatamisena, mitu saadet järjest.
Televiisorit vaatan väga harva. Loen palju.

Bianka said...

Kuigi algul mõtlesin, et küll on hull ema, kes oma väikeste lastega Siberisse läheb, siis nüüd arvan, et nad saavad väga hästi hakkama. "Siberi-aasta" teevad võrratuks laste ehe olek ja nende jutud. Natuke näpuotsaga kohalikku olustikku, mis mulle toob silme ette omaaegsete küüditatute kohanemise Siberis ja ongi lahe saade valmis. Ega alati peagi teab mis sügavat sisu olema :D

helle said...

On muidugi saateid, mida aastaid vaatan. Üks neist "Tähelaev", täna näiteks Meelis Paist - suurepärane!
Isegi "Prillitoosi" olen vaadanud!
Ja "Õnnet" ka ikka.
Eks need on nn vanainimese valikud:)
Telekas on minu jaoks tihtipeale nagu tapeet - olen õppinud oma tähelepanu jagama. Kui mõni koob või heelgeldab samal ajal, siis mina parandan vihikuid, kui just pole laupäeva õhtu.

Emmeliina said...

meil on tellitud mingi järelvaatamise ja ka salvestamise võimalus. Väga sobiv, sest siis ei pea teleka ori olema ega saatekava jälgima.
Eriti veel kui on kahepeale üks televiisor :P
Ikka veel olen jätkuvalt selle poolt, et söögituppa pole telekat vaja.

Anonymous said...

Mis saab enam sisukam ja sügavam olla kui ehe elu? Kuidas noor pere raskustes toime tuleb, kuidas koos raskusi ületatakse, kuidas elatakse looduslähedast ja üksteist toetavalt.

Anonymous said...

Lapsed Siberis ei vingu? Ah-ah-aa,väike Andres muud ei teegi,Kristjan suurt üldse ei räägi.Ootan seda vingu alati kõige suurema hoolega.
Aunaste? Meeldib,et keegi on ometi t e i s t moodi...

helle said...

Ega me tea keegi, mis seal Siberis tegelikult toimub.
Poiskad on vahvad, vinguvad küll, aga ei jonni, ei viska vagude vahele pikali, ei karju vastu. On üllatavalt kannatlikud 3aastaste kohta. Aga mis neil üle jääb. Põhielu jääb nagunii kaadri taha.
Ega Tuulil kerge vist seal pole:)

Anonymous said...

Aunaste on super,justnimelt teistmoodi nagu keegi siin ütleb.Nii ongi.Tavamäägijatest erinev.
Skarabeus