2007-10-28

Sügismasendusest ja hingede ajast

Kukupai kirjutas, et tal on sügismasendus peal. Eks vist mul ka. Miks mulle muidu ükski asi ei meeldi. Ei meeldi, et kella tuli keerata. Ei meeldi, et olen selline vinguja ja ettehädaldaja. Ei meeldi, et ees on pime ja pidetu aeg. Ei meeldi, et jõulud on ära rikutud selle lõputu kommertslikkusega. Ei meeldi, et söön ennast paksuks - maandan stressi söömisega ja liigun vähe. Ja veel mitu punkti.

Eks põhjamaa inimene on ikka masendusse kalduv küll. Pane meid naeratama! See näeks väga viril välja, parem juba ei pinguta.

Võtan ennast kokku ja lähen surnuaeda. Sügisel tuleb lehed kokku riisuda.
Mõned arvavad, et masenduse vastu aitab tegutsemine ja töö, töö, töö.

Aitab ka küünalde põletamine ja vaikse, rahuliku muusika kuulamine. See teeb muidugi veel kurvemaks, aga siis võib natuke nutta, kui selleks andi on. Nutt on väga teraapiline.

Kui hingede aeg saab läbi, tuleb jõulude ootus ja lootus, et varsti on jälle kevad. Nii need aastad lähevad...kuniks elu.

Edit kell 16. Võtan tagasi oma hommikused hädaldused. Täna on suurepärane sügispäev. Harva on nii soe ja pehme ilm oktoobri lõpus. Käisin ära surnuaias, tegin hauad korda. Masendus on hajunud. Homme lähen Tartusse töö asjus.

4 comments:

Tiiu said...

Jah, täpsustan,ainult füüsiline mõõdukas töö,vaid see muudab kehakeemiat.

:-)

kukupai said...

Minule see sügisene kellakeeramine just meeldib, tundub, nagu kingitaks terve tund aega juurde (iseasi, et see kevadel jälle ära varastatakse).
Aga eks ma nüüd jätkan tööteraapiaga (kuigi tolmuimeja andis otsad)

helle said...

No Sina küll masendust ei põe. Kogu Su blogi on täis energiat ja elujõudu. Imestan alati, kuidas sa nii palju jõuad!
Aga eks väsimust ja tüdimust tunne vahel igaüks!

Karuema said...

muideks enese sundimine positiivselt mõtlema aitab ka.isegi kui ei taha, siis ikka peaks püüdma miskit head leida, nagu see soome reality show Big Brother osaleja Farbod ütles, et kui on sada põhjust olla nukrameelne, siis on alati 101 põhjust olla ka rõõmus