2008-06-06

Mis mulle Eestis ei meeldi? ***

See on järg eelmisele postitusele. Allolevad mõtted ei ole minu sõnastatud.

----------

** Siin elab ka palju pätte, kriminaale, liiklushuligaane. Olen kuulnud narkokaubandusest, juveeliröövidest ja muust sellisest, kus on osalenud meie kaasmaalased. Kas see ei riku meie riigi mainet? Mina küll halvamainelises riigis elada ei tahaks!
** Kahjuks on palgad siin ikkagi madalad ja üha enam inimesi läheb välismaale õnne otsima. Paljud ei tule tagasi.
** Iive on Eestis väike. Igal aastal on sündimus järjest kahanenud. Vanurid surevad ja eestimeelsus väheneb. Noored ei hinda kodumaa väärtust.
** Kui järele mõelda, on Eestis ka palju halba. Jätkem praegu välja Eesti palgad ja tarbekaupade hinnad.(---)Aga mind häirivad saamatud poliitikud, kes ei oska Eesti elu edendamiseks absoluutselt midagi teha.
Kui aus olla, siis pole Eestis midagi sellist, mida mõnest teisest riigist ei leiaks. Eesti on väike hall hiireke, kes ei paista loomariigis millegi poolest silma.
** Kuid kõigel on ka oma sünge ja ebameeldiv külg. Eesti riik on väike ning see võtab võimalused maailma tasemel läbi lüüa. Kiidetakse küll meie ülikoole ja sealt saadavat haridust, kuid see ei ole võrreldav haridusega, mida annavad paljude suurriikide ülikoolid.
Riigi eelarve on miinustes. Ei jätku piisavalt raha meditsiinile, haridusele, teede korrashoiule, aga samal ajal maetakse raha mõttetult monumentide rajamise alla.
Meie riigi valitsus võiks kõigepealt seada esikohale inimeste heaoluks otseselt vajaliku. Küll pärast on aega lihvida välimust jõukate riikide tasemele.
** Täiesti perfektset riiki polegi ju olemas. Kõige rohkem häirib mind see, kui mingid venelased hakkavad Eesti riigis märatsema ja oma õigusi taga nõudma. Eestlased ju ei lähe kusagile teise riiki ega hakka seal nõudma, et seal oleks eestikeelne õpe.
Natuke häirib ka see, et eestlased on üksteise vastu ülbed ega hoia kokku. Meid on ju nii vähe ja kes teab, võib-olla ähvardab meie rahvust varsti väljasuremisoht.
** Kui mõelda Eesti inimeste peale, tuleb kohe meelde ütlus, et eestlase kõige suurem vaenlane on teine eestlane. Pahatihti see ongi nii.
** Minu arvates on Eestis kõige suurem probleem alkohol ja narkootikumid. Lausa kurb on vaadata uudiseid, kus on paljud teemad õnnetustest, mis on toimunud alkoholijoobe tagajärjel, või kuulda, et inimesed surevad üledoosi.
** Mulle ei meeldi, et kõik meie riigi kodanikud ei oska hinnata seda ilusat, mis meil on, ja lagastavad loodust. Pärast piknikku ei koristata enda järelt ja tihti tekivad hooletuse tagajärjel metsatulekahjud.

------------

***Katkendid 9. klassi lõpukirjandeist nii, nagu oli kirjutatud (igasugused keelevead on muidugi mõista ära parandatud).
Teema oli sõnastatud "Mulle meeldib Eestis elada?"( lõpus küsimärk!!). Sõnastuse kohta on norimist, see kõlab umbes nagu Mulle meeldib Eestis elada jee...?! (küsimuse moodustamine!)

Mina arvan, et meil on targad lapsed;))

Mis on õigem, kas enne presenteerida head ja seejärel halba, või vastupidi?

Pildil ikka kodukoha järv

1 comment:

krediet said...

Bent u op zoek naar een dringende lening? van: om uw financiële activiteiten een boost te geven? Het interieur van uw appartement, uw huis, uw gerenoveerde gebouw? Arbeidskracht? koop ik een auto voor de bruiloft? Schulden aangaan? Een project uitvoeren? Of om andere redenen, als u een lening nodig heeft, laat het ons dan weten via e-mail.
bcjfinance@gmx.com
WhatsAppen op +32486158048