2008-10-29

Kingafetiš


Kas sul on nüüd kingafetiš, küsis sõber, kui ma ütlesin, et ostsin endale veel ühed kingad (ortopeedilised!).
Ei tea, kas seda saab juba fetišiks nimetada, aga ma olen lühikese aja jooksul (umbes 3,5 kuud) muretsenud endale 2 tallatoed ja 3 ortopeedilised kingad. Ma ju pidin kõik oma jalanõud kriitiliselt üle vaatama ja valed minema viskama (seni veel viskamata!).
See-eest olen nüüd tõeline ekspert antud küsimuses.
Ei hakka pikalt heietama. Lühidalt on nii, et kevadel hakkasid pahkluud paistetama ja valutama, kuni selgus, et mul on täiesti laialt levinud viga- tallavõlvi lamendumine.
Esimesed ortopeedilised jalanõud (plätu-tüüpi) ostsin paremate puudusel, sest kiiresti oli vaja. Käisin nendega ära Hollandis. Head ja ilusad ei ole, aga hädas haarad õlekõrrest.
Nüüd külastasin Tartus spetsiaalset arsti (ortopeedi? tehnikut?), kes joonistas minu tallad (jalalabad) paberile ja vaatas siis, mis täpselt viga on. Selgus, et parem jalg vajub sissepoole ja vasem väljapoole. Ma tahaks ennast eemalt vaadata!! See peaks siis kuidagi nii välja nägema, nagu tuul puhuks paremalt küljelt ja ma püüan püstiasendit säilitada.
Vahepeal olen endale ostnud veel ühed kallid pooltoed (Scholli firma) ja sobivad kingad nende juurde ja Ecco ortopeedilised jalatsid (Tallinnas on spetsiaalne ECCO kingapood Rotermani kaubamajas).
Ma ei hakkagi arvutama, kui palju see kõik on mulle maksma läinud. Tervis ehk jalad on kõige tähtsamad!!

Pilt ja artikkel siit

6 comments:

tegelinski said...

Kuidas tundub... kas kasu ka on? Neist taldadest nimelt:)

helle said...

Tere, Tegelinski!
Aitab küll ja kasu on ka. Kuigi eesti keel on imelik: mis kasu peaks siit saama? Aga head on jah, need tallad nimelt.
(käisin Tegelinski blogi ka lugemas; oli vahva))

Heli said...

Ehehh, kui hea teemakäsitlus pealkirja silmas pidades:) Mu emal on sama häda. Olen teda samuti Ecco poodi püüdnud meelitada. Seni tulemusteta ja vahepeal mul see teema juba meelest läinud. Hea, et meelde tuletasid, sest kuna mul on 2 nädalat puhkust ees, siis plaanin talle külla minna. Ega Sa tea, kas Viljandis on Ecco pood?

helle said...

Minu teada pole Viljandis. Ecco osakonnad on Tallinnas suurtes kaubamajade kingaosakondades ka.
Aga kui Su emal on sama häda, siis võiks ka ortopeedi juurde minna. Oleneb, kui tõsine häda on. Aga abi leiab.

tegelinski said...

Kui on head, siis on kasu :)
Aga kuidagi palju on hakatud äkki neid taldu jagama. Justkui kõik hädad jalgades, alates puusaliigesest ja lõpetades kandadega, oleks taldadega likvideeritavad. Äkki ongi?
.. ja aitäh hea sõna eest..

Kriuks said...

Tere.
Vahelduseks võib ka Kriuksuga Kingi kanda ;) http://www.kriuks.com/