2008-10-21

Mind on kerge hirmutada


...sest ma olen kartlik, ebausklik, kergesti mõjutatav ja nõrk inimene.

- "Müü kiiresti oma korter maha ja osta midagi odavamat! Sa ei suuda seda 4toalist pidada!" soovitavad juba mitu aastat mõned mu head tuttavad ja isegi sõbrad. Mida aeg edasi, seda nõudlikumad nad on. Aga mina ei saa sellega hakkama mitmel põhjusel: see on mu kodu, siin meeldib mulle elada ja mul pole kuhugi mujale tahtmist kolida. Ma ei taha minna tagasi 20. saj esimesse poolde, kus inimesed elasid lihtsalt ja mugavusteta - vets ja vesi õues, hagu korjasid metsa alt. Minu tädi elas veel hiljemgi ilma elektrita majas.

- Kui panin ennast ortopeedi, õigemini tehniku, kes ortopeedilisi jalanõusid valmistab, juurde kirja, siis selgus, et soodustus, mis veel augustis kehtis SELLE diagnoosiga, on maha võetud. Registratuuritädi küsis, "kas teil on amputatsioon, kompjalgsus, halvatus?" Ei, ainult tallavõlvi lamendumine. Siis on tavalises korras.
No tore, hea ikka, et pole ilma jalata!!

- Aeg on hakata kokkuhoidlikult elama, mingid tagavarad peaks ikka kõigil olema, kisatakse uudistes päevast päeva. Suur Edgargi ütles, et hullemad ajad on veel ees. Äkki peaks soola ja tikke varuma, kuigi kumbagi ei tarvita ma ülearu? (tikke polegi rohkem vaja, kui küünla süütamiseks hingedeajal). Niigi ei kuluta eriti - söön lihtsat toitu, ei õmble igaks hooajaks uusi riideid. Võib-olla tuleks nüüd reisid suvel ära unustada?

Tegelikult ei vajagi ma rohkem kui stabiilsust ja teadmist, et kui mind tabab kollaps, siis leidub mõni, kes appi tuleb. Ei tahaks küll, et miski mu lihtsa elu päevaga uppi keeraks!! Keegi ei tahaks, aga või SAATUS sellest küsib. Ta astub sisse koputamata ja ... võtab kõige hinnalisema ehk inimliku õnne ja tasakaalu (= hingerahu).

Kastanimuna peaks igaks juhuks taskus olema, ütles keegi. Mul on.

Piltmõistatus: mis see on? (märksõna Lapimaa)

14 comments:

sille said...

meie just ükspäev arutasime mehega, et kui me ükskord (lähiaastatel veel küll mitte, lapsed elavad alles kodus) peaksime oma suure korteri maksmisega hätta jääma, kas vahetaksime väiksema vastu. mees siis tegi arvutused ja leidis, et selle aasta hindadega võidaksime me umbes 300 krooni kuus kui 2-toalise vastu vahetaksime. no see pole ka raha, mille nimel kolimist ette võtta.
kui palju sul küttearve eelmisel aastal oli? ma arvan, et esialgu pole mõtet niiväga karta, millegipärast on poliitikutele kasulik kõrgete hindadega hirmutamine.

Kaamos said...

Balzac arvas: "Ebausklik inimene ei saa olla täiesti õnnetu, sest ebausk annab lootust." Ilus, onju?

Ti:a said...

mis mõju sellel kastanimunal on? hoiad pipragaasi pealt kokku ja loobid kodumaiste munadega kui keegi kurjaks kipub?

helle said...

Kastanimuna ja pihlakaoks hoiavad paha eemale ja toovad head juurde, nii et ühtki pätti pole mul vaja karta. Ma isegi arg;)
Ilus on ju uskuda nii lihtsaid abivahendeid, et mingit tasakaalu saavutada/säilitada.

Elviina's blog said...

Ja mina just ükspäev mõtlesin, et mille paganapärast mu see kastanimuna seal mantlitaskus vedeleb. Aga sellega on hea mängida kui bussi ootad või muud sellist. Keerutad ja pööritad. :)

Tiiu said...

Kollapsi hea pool on see, et pärast seda saab uuema ja parema elu.

Kaamos said...

Ma ei pea end ebausklikuks, kuid mu elu kõge raskemad ajad said läbi sel päeval kui ma (täiesti selgelt mäletan, imelik.) korjasin maast kastani pruuni ja läikiva neegrilapse ja panin selle taskupõhja sõrmede kerida. Sel muidu nii tavalisel päeval mõtlesin mitmed otsuseid peljanud mõtted lõpuni ja needsamad mõtted on mind siiani juhtinud.

Mul seostub kastan sestsaadik alati sügava hingerahuga.

helle said...

Kaamos! Näe, on teisigi, kes kastaniusku on!
Ma ei korja kastaneid ämbrite viisi, nagu ma ei murra ka pihlapuud lagedaks, aga ma võtan IGAL SÜGISEL vähemalt ühe kastanimuna ja panen tasku. Ühte tasku, mitte igasse, sest ahne ei tohi olla.
Pärast ta kuivab ära ja pole enam selline nunnu, läikiv, sile. Kunagi viskan ta minema, ega ma päris segane ka pole ju...

Bianka said...

Mina polnud varem kastanimuna ebausku kuulnud, küll pihlakaoksa kaitsevõimest. Hoidsin ikka autos ühte.
Hirm tuleviku ees on mingil määral igaühes. Aga mina ütlen alati, et küll jõuab muretseda siis, kui mure käes on.

Kaamos said...

Aga vastamata on ju piltmõistatus! Kas see võib olla "narijalg" Kui pole siis palun vihjeid lisaks :)

helle said...

On muidugi, aga mida veel meenutab?;)

Kaamos said...

Maaaa eeeiii teeaa... Mulle tuli esimese asjana meelde yggdrasil, see müütiline ilmapuu, aga madratsinurk tõi kohe maa peale tagasi. Siis tuli meelde karatefilmides nähtud treeningupost.. ja lõpuks täiesti proosaline nagi.
Üks post ja sada mõtet :)

helle said...

Meie mõtlemine on vist nii rikutud, et mõtlesime esimese asjana kohe ...noh seda;)

Kaamos said...

Ossa, ma nii siivutult ei osand kohe mitte.....
Irw, megairw....