2011-12-23

Viimased jõuluostud


Olgu kohe alguses öeldud, et mingit jõulutunnet pole siiani. On hoopis tülpimustunne. Nagu Bianka väga tabavalt mainis, on jõulud igal aastal ühtemoodi, mis puudutab traditsioone. Eriliseks võib jõulud muuta - ilm, meeleolu, mingi kaasnev sündmus/ootus.
Tegin veel viimased kiired ostud, eelmine ostupäev oli möödunud laupäev, kui käisin läbi lörtsi ja lobjaka Viljandis jõululaadal. (sealt ma selle viiruse sain!)
Kuigi täna on viimane päev enne jõule, ei näinud ma kusagil rahvamasse tunglemas ja oste sooritamas. Vastupidi. Majapidamistarvete poes polnud kedagi ja müüja kallas minu peale oma varjamatut pahameelt. Esiteks püüdis ta mind veenda ostma kunstkuuske, kui juhtusin korra kuuse poole pilku heitma. Siis näitas ülisoodsa hinnaga toasusse (2 eurot paar). Seal oli veel väga hea hinnaga müügil lastekelk(puust) ja soome kelk(punane).
"Kui lumi tuleb, võetakse need kohe ära, " porises müüjanna, "ega keegi ju ette mõtle!"
"Maal pole mõtet poodi pidada! Kõik käivad linnas ostmas. Küll te ükskord näete, kui iga kruvi järgi peab Viljandisse sõitma!" pahandas poeomanik.
Tundsin ennast süüdi, kuigi ma selle poe püsiklient pole. Läksin lihtsalt vaatama.
Ega`s poes vaatamas käida, ikka ostmas!

Häid jõule! Olgu nad ikka mõnes mõttes erilised!

8 comments:

neiud ärevil said...

Õudne tunne tõesti, kui kogu teise inimese paha tuju endale saad.Ilmselt olid päkapikud ta sussi hommikul tühjaks jätnud.:D
Kunstkuused on minu meelest nii kurvad ja võltsid.Olgu jõulu ajal kasvõi oksake või pärg aga päris.
Eks meil sellel aastal ongi erilised jõulud. Üle pika aja lumeta, lillelised ja soojad.
(Ausalt öeldes pole mul ka väga seda õiget tunnet veel tulnud, kuigi ju võiks juba olla.)Häid soove võib ju soovida sellegi poolest.

sille said...

Häid pühi! :)

helle said...

Ma sain poeomanikust aru - hulk jõulu- ja talveasju sisse ostetud, ega neid jaanipäevani müüa saa!
Jääb loota, et tuleb lund, ja siis ostetakse ära need ilusad kelgud ja lumelabidaid hakkab ka minema kui leiba!!

Bianka said...

Meil küll käib hirmus tunglemine igal pool. Küllap suurema ja väiksema linna vahel annab tunda rahakoti paksus. Mis on muidugi kurb nii müüjate kui ostjate poolt vaadates.

Soovin, et sinu jõule muudaks veel kaua aega igal aastal erinevaks lapselaps(ed)! Nad aitavad meil endilgi lapselikult rõõmu tunda väiksestest asjadest ja uskuda muinasjutte. Kauneid jõule!

Tiiu said...

Jõulud tõesti siis ei suju,
kui ei ole jõulutuju.
Sestasp soovin - loo see ise,
saabub siis ka jõuluime!


Õnneks lund ju veidikene siiski on, vähemalt külmetab ja kalossid ei saa poriseks, kui õue minna. Minul on jõulutunne juba pikka aega piparkoogilõhnast, ehtsast jõulukuusest, kaunistustest (mida toppinud sinnagi, kuhu varem pole)ja ma vaatan palju sätendavaid blogisid.Eile poisid vaatasid mingit katastrooffilmi ja mina jäin ka vaatama....kohe oli tuju rikutud. Täna hommikul soiusingi pikalt, kui äkki tuli naabrinaine kalli kingiga, ahjus said valmis jõuluvorstid, kuusk ehitud....ongi jõulutunne laes.

Ilusaid vana aasta viimaseid päevi, loomingulisi jõule!

Elviina's blog said...

Häid pühi tõesti, meil on lund veel kuigi ladinal sajab vihma. Näib palju homseks jääb. Mul kipub vägisi olema selline tunne, et jõulud olid eriti tähtsad siis kui lapsed kodus olid. Tegi ja rassis nagu neile. Nüüd kui neid saab koju paremal juhul vaid ühe, siis on ka jõulud kaotanud oma sära.

Eppppp said...

Me tuleme siis jrg kord teile ostureisile, et kohalikku majandust hoida! Ilusaid jõule ja katsuge siit ka läbi tulla!

tyyp said...

Kauneid jõulupühi!