2007-10-05

Õpetajate päev pole pullitegemine

Nii arvab Lauri Leesi, kes lisab samas, et parim õpetajate päev on see, kui lapsed on sel päeval eriti kukununnud ja paid. Veel: ükski tund ei tohi raisku minna, sest "libaõpetajad" ikka ei tee ainet nii hästi selgeks, kui vaja. Nii võib rääkida eliitkooli direktor, kel on kõik joones ja iga minut arvel.
Meie tavalises koolis on õpetajate päev ikka natuke pullitegemise päev ka, aga mitte ainult.
Sel aastal olid abituriendid kuidagi eriti pingutanud. Hommikul oli tund Kappide muuseumis, kus loeti sügisluuletusi ja musitseeriti klaveril. Akna taga oli udune sügishommik ja häälestus päevaks suurepärane.
Terve päev oli kooli kohvik õpetajatele reserveeritud. Siis oli kaks tantsutundi aulas, kus õppisime laste poolt kohale toodud õpetaja juhendamisel kaasaegset tantsu. Ei oska öelda, kas see oli hiphop stiil või midagi hullemat.
Aktusel oli terve kool. Kõnet pidas libadirektor ja pärisdirektor. Kõikidele õpetajatele kingiti nimelised kruusid koolis kasutamiseks. Siis esitasime oma tantsunumbri, mis oli väga menukas.
Mõnel aastal on meil laulmisetunnid olnud, ükskord isegi maalimise tund. Kõik spetsialistide poolt läbi viidud.
Igal aastal on midagi isemoodi. Eelmisel aastal näiteks viidi meid koolimajast välja noortekeskusesse, kus igaüks võis oma soovi järgi millegagi tegelda.
Kui argipäeval veel mõtled, milleks seda rasket tööd teha, kui sama raha saaks ka kergemalt kätte, siis õpetajate päeval tahadki õpetaja olla.
Kellelegi jahu pähe ei puistatud ja veepritsiga saba alla ei lastud. Abituriendid olid pidulikult riides. Ei peetud paljuks ka parukad pähe muretseda.
Oli jah natuke pullitegemise päev ka. Tundides jäid kõik ellu.

3 comments:

kukupai said...

Hääd õpetajate päeva siis!
Mingi päev peab tõesti olema, kus veidi lõõgastuda saab. Ja saavad need "libaõpetajad" ka ära proovida, mis tunne on klassi ees seista, ehk hakkab mõnele meeldimagi.

helle said...

Aitäh, Kukupai!

Tea said...

wow!
meile kingiti ka nimelised kruusid õpetajate päeva puhul.
tundub, et see on mingi uus trend vist :D

Head! Ja loodetavasti saab ikka natuke rohkem kui 45 aastat seda eluiga.

blog.ee/teooria