2008-07-14

Kulinaarne - pilte reisilt lombi taha*












Kuna Epp saatis mulle mitu albumit pilte oma veel kestvalt reisilt Ameerikamaale, siis tegin siia omal valikul ja riisikol väikese bukleti. Epul oli küll enamasti kommentaar all, mida süüakse ja kus ollakse, aga mina ütlen ainult selgituseks - pilt räägib rohkem kui tuhat sõna.






Mulle tundub, et selle suve blogijate üks märksõnu ongi toit ja toitumine ja sellega kaasnev.
Kuigi pean ennast kõigesööjaks (omnivoor?), siis kindlapeale ei söö ma tundmatuid molluskeid, liiga vürtsiseid, spetsiifiliselt lõhnavaid, kahtlase välimusega ja üldse võõraid toite.




Tuleb meelde, kui me käisime kord lastega Lidos söömas, siis osa lapsi võttis praetud kartuleid ja kotlette - kindla peale minek ju!

Praen endale varsti kaks muna, sest toidust rääkides ja toidu peale mõeldes läheb kõht tühjaks ju. Magustoiduks on maasikad!!





* Kõik siin eksponeeritud pildid on perekond Petronede viimaselt reisilt Ameerikasse ja Kanadasse. Valik on kulinaarne. Kusjuures väga juhuslik.

4 comments:

Bianka said...

Seda alumist parempoolset taldrikutäit tahaksin küll ära süüa! Minu reisidelt on lemmikuks jäänud tai köök. Siin Eestis tai restoranis süües ma sama maitseelamust ei ole saanud, kui Tais päriselt.
Kui suured on erinevused korea, hiina ja tai roogade vahel, ma täpselt ei teagi. Eks ühist ole kindlasti palju.

helle said...

Enamasti olidki siin tai, hiina, korea ja mehhiko toidud. Mina asjatundja ei ole. Hea, kui mõni ära tunneb ja oskab kaasa rääkida.
Mõne asja kohta on Epp kirjutanud, et ta ei saa aru, kas need on puu küljest, maa seest või...? võetud.

Kaamos said...

See ülevalt teine pilt on selline... kõhedusttekitav. Hammastega jalad? Üüüüüü!
Kõike muud vähemalt prooviks, onju?

Eppppp said...

Tegelikult see alumine taldrikutäis oli minu jaoks kehv - liiga vürtsikas. Ja pisike Anna sai sealt oma esimese võrtsise toidu ampsu (kogemata!) Kirjutasin just www.annajamarta.blogspot.com.

Aga hiinlaste toidupoes haises vastikult kuivatatud kala järgi, seal tegin pilti, aga mulle oleks ikka väga palju pidanud peale maksma, et ma sealt midagi suhu oleks pistnud.