2009-02-21

Kodus tagasi


Püüdsime mingeid märke pidi taastada kronoloogiliselt oma spaaskäigud. Mõnede arvates oli see viies kord. Alati veebruaris. Esialgu oli koolitus ja puhkus ühitatud, noo et oleks korrektne - üks päev ikkagi töö ajast.
Kolm korda Estonias ja kaks korda Tervises.
Iga kord on tore olnud.
Seekord oli tõeline hitt Estonia uued termid. Tõepoolest uhked, palju ruumi, avarust ja samas ka intiimsust. Ei taha ju saunas istuda võõra inimesega tihedalt kõrvuti. Vähemalt eestlane ei taha.
Seitset sorti saunu - türgi, soome, auru, soola jm. Basseinid, dušid, vannid. Kuumad, soojad ja keskmised. Vette peidetud jalgrattad, mille kohta ma algul arvasin, et need on ratastoolid.

(2008.aasta juuni alguses avati uus sauna ja -basseinikeskus - "ESTONIA Termid". Uue hoone kahel korrusel pakume oma klientidele mõnusaks ajaveetmiseks kolme erinevat basseini, millest üks on lastebassein; kolme aurusauna, soolasauna koos jaapani basseiniga, soome sauna, vichy dušše, kahte erinevat massaaži vanni ning kneipp-teraapia (külma ja sooja vee)jalutusrada.)

Rahvast vähe, soomlasi palju. Vanemad inimesed, enamasti lausa vanurid, mõned kepiga, mõned ratastoolis, küürus ja kõverad. Aga Eestis oleks samaealistest sama arv täispaare - mees ja naine - kunst kokku panna. Ei tea, kas eksisteerib mõiste "vaesed Soome pensionärid"?

Toit oli suhteliselt maitsetu, toad külmavõitu. Ilmselt säästuaja ilmingud.
Hea, et homme ei pea tööle minema. Nüüd tuleb kõvasti jõuvarusid taastada ja väsimust välja puhata.
Need igasugused protseduurid ja lõputu lõõgastumine võttis ikka täitsa läbi.

Ekstreemsemad elamused - lifti kinnijäämine (mitte mina), vale nupu vajutamine ja signaali käivitamine invaliidide WC-s (kogemata!!), seejärel põgenemine (mina), perioodiliselt mittetöötav vesivoodimassaaž (jälle mina), Andrus Veerpalu võit!!!

Soovitus. Luba endale lõbu, mida saab osta suht väikese raha eest. Lase korraks ohjadest lahti, mine rutiinist välja, ära mõtle/ära muretse ette ega taha. Mine spaasse. See on keset talve mõnus, sest kevad ja suvi on veel kaugel. Ja soojamaareisid pole alati kättesaadavad.

pildil pole meie (netist)

No comments: