2013-02-23

Pikka iga, Eesti!

"Mulle meeldib see riik. Ma olen uhke meie mineviku üle ja tänan saatust ja inimesi, kes on loonud olukorra, kus meil on olemas kõige olulisem inimlik ressurss, vabadus. Ja see vabadus on kaitstud. Olen veendunud, et enamik suuri otsuseid siin riigis on tehtud õigesti, loendamatute väikeste vigade peale ei viitsi kurjustada, sest neid teeme me kõik. Inimestena me loomulikult ühel päeval sureme, rahvana mitte, olen veendunud. Olen veendunud seepärast, et meie esivanemad ja ajalugu on arendanud Eestile väga tugeva ellujäämisinstinkti ja võime keerulistes olukordades hakkama saada. See on ju täitsa julgustav mõte, et riigi uude aastasse minna."

Raul Rebane
 22. 02. 2013,  Postimees
Presidendi peokõne 25.02.13

4 comments:

Bianka said...

Hea oli lugeda tavalise lõputu hala vahele ka sellist mõistlikku juttu meie armsa Eestimaa kohta.

helle said...

Mulle meeldis presidendi kõne ka. Ja mulle absoluutselt ei meeldi see, kui pidupäevadel ainult manatakse esile halba, otsitakse auklikust mälust või korratakse aastatetaguseid asju aina üle ja üle, sest vingumine ja virisemine on nagu rahvussport - saad mingi kaifi kätte ja pärast on hea olla.

Käopoeg said...

Kas on kedagi, kellele see maa ei meeldi? Riik, see on teine küsimus, kaasajooksikud on alati olnud, kes rahul nii nõuka ajal kui praegu, ameerika ajal.

Anonymous said...

Kodumaa üle uhkust tunda on muidugi ilus..., aga võiksid ikka blogida ka - tunnen blogimaastikul sinust puudust!