2007-07-07

Päev Läti Vabariigis

Kes ei oleks oma elus käinud tavalistel bussieksursioonidel. Kui mitte muidu, siis vähemalt kooliajal.
Meid kutsuti üheks päevaks Lätti kaasa, et vabu kohti on veel. Hommikul sõitsime välja teadmisega, et läheme Riiga ja kindlasti ka Lidosse sööma. (Te ju mäletate, kui tähtis on ekskursioonil söömine ja joomine?!)
Ekskursioon eristus tavapärastest selle poolest, et puudus giid, ja me isegi kahtlustasime, et kindel marsruut. Miks muidu olid peatused nii ajaliste piirideta ja põhjendamata. Kui kusagil peatus tehti, siis polnud kedagi, kes oleks öelnud, kus me nüüd oleme, mida me vaatame ja millal edasi sõidame. Nagu kurttummade ekskursioon!
No midagi me ikka nägime! Cesises olime ja Siguldas ka. Viimases venis viibimine nii pikaks, et arukamad said aru: Riiga me küll ei jõua, kui just ei taha öö peale jääda. Bussijuht võttis ka sõna ja arvas, et pealinna liiklusummikutes läheb vähemalt 3 tundi ja Lidos teine samapalju(reede õhtupoolik ju!).
Kahju küll oli, sai ju Riiga tuldud, aga mis teha. Tagasiteel peatusime "väikeses Lidos" - Münnhauseni-nimelises toidukohas, kus lõime oma viimased latid ja santiimid surnuks. Kes mille peale.
Õhtuks jõudsime koju, läbi kui läti raha. Leidsime, et Eesti on ikka väga ilus ja armas. Triin ütles, et ekskursioon on asja ette läinud siis, kui viimast tõdeda võib.

P.S. Siguldas nägime punaseid vesiroose. Üldse, lätlastel on väga hea lillemaitse.

6 comments:

kukupai said...

Sry, aga ära kurtummadega organiseerimata asja küll võrdle! kurtidel on kõik väga hästi korraldatud olnud, olen nendega palju käinud igal pool. Ja sõna "kurttumm" kasutamine on keelatud! Selle peale nad solvuvad kohutavalt!

helle said...

Oi ma kindlasti ei tahtnud solvata! See oli lihtsalt ebaõnnestunud nali. Keegi ekskursioonil kasutas seda, ma korjasin üles, ja ega sel ekskursioonil lõpuks midagi viga olnudki. Meie jaoks tasuta ja lõdvestav. Eks ole neil üleorganiseeritud ekskursioonidel küll käidud!

kukupai said...

Vabandan, kui Sind pahandasin. Lihtsalt asi nii, et mu igapäevaelu ja töö on tihedalt seotud kurtide (ja teiste puuetega) inimestega, seetõttu olen ehk vähe tundlikum sellistes asjades ega suuda suud pidada kui miski häirib. Muidugi peaksin suutma viisakuse piiridesse jääda.

helle said...

Ei ma pahanda selliste asjade peale. Nägin kruiisil kaht(no kuidas öelda, kui "kurttumm" ei ole viisakas väljend?)inimest omavahel elavalt viiplemas ja ma mõtlesin: näe, lobisevad siin lõbusalt! Viiplemine on keel nagu iga teinegi.
Puuetega inimeste probleemid pole mulle võõrad.

helle said...

Kukupai, miks Sind kommenteerida ei saa või ma ei oska?
Tahtsin arvamust avaldada kommenteerimise asjus.
Olen ka mõelnud, mis inimesed need on, kel ainult halvad mõtted peas tekivad.Mulle tundub, et need on nö valvekommenteerijad, kes käivad ühest kohast teise ja pritsivad sappi, sest neil on elus nii halvasti läinud. Varjamatu kahjurõõm ja vihkamine on nende maailmavaade.
Meie sellised pole, eks ju!?

kukupai said...

saab ikka kommenteerida minu blogi, ma pole valve alla pannud. Peaks olema üsna samamoodi nagu teistel: klõpsad kommentaaride arvule teksti all, siis läheb aken lahti ja saad kommi kirja panna ning saata. Proovi veel, küll õnnestub.
Äkki asi selles, et mul põhi soomekeelne?