2008-04-12

Ratsuritäht


Lilled teevad südamele ja silmale rõõmu.

Ma olin väga õnnelik, kui mu mitu aastat lihtsalt vegeteerinud ratsuritähed otsustasid õitsema hakata. Ükski lill (ega laps!) kasva hoolitsuseta - ikka peab (silmaga) paitama, juttu rääkima, väetama ja kastma, õigel ajal valguse kätte tõstma ...

Eelmisel kevadel istutasin oma kodulilled ümber, uurisin natuke Internetist asja ja küsisin targema inimese käest. Nüüd siis tänuks - õitsevad, 4 punast ja 2 valget, ja tuleb veel juurdegi...
Lillede puhul on vist küll nii, et armasta neid ja nad õitsevad sulle ...

Kahjuks mul pole digikat, seega pean pildi võtma Internetist.

5 comments:

Bianka said...

Olen samuti lillede armastaja. Vaatamata sellele, et käitun nendega ühtviisi, ei ole nemad mitte kõik minu vastu sama lahked. Ja ratsuritäht on üks, mis minu käes ei taha hästi edeneda. Olen uurinud asja ja teinud kõik, nagu kästakse, ometi on õitsemist harva. Seevastu orhideed on minu suured sõbrad. Hetkel õitseb mul 5 tk. korraga.

helle said...

Orhideega läks mul halvasti. Sain sünnipäevaks oma tütrelt, õitses neli kuud, siis läks midagi valesti. Praegu rohkem ei julge katsetada.

Tiiu said...

Kuninglik lill, minul seda pole. Ma rohkem talunaine, kasvatan Laiska Liisut ja teisi taolisi.

Bianka said...

Orhidee on tegelikult väga vähenõudlik lill. Valgust muidugi tahab, aga päiksepoolsest aknalauast peaks piisama. Kui ta 4 kuud õitses, siis tulebki umbes pooleaastane puhkepaus. Õievars tuleb umbes 20cm pikkuseks tagasi lõigata ühe punga kohalt. Heal juhul tuleb sealt veel üks vars ja õitsemine jätkub.
Muide,üks valge ratsuritäht otsustas mulle rõõmu teha. Kellukesi on küll ainult 2, aga teine vars ka tulemas. Kui veel pungas oli, siis mõtlesin, et ehk on see kahvaturoosa, mis eriti ilus ei ole, aga see-eest elujõuline. Aga see oli valge, mille ostsin möödunud aastal.

helle said...

Mul on lillede puhul üks tüüpiline viga - ma kastan nad üle, sest mulle tundub kogu aeg, et ma olen neid liiga vähe kastnud!! Ma ei saa aru, kust läheb optimaalne piir.
Nüüd on mul uus lill - sulgvõhk- , mis peaaegu üldse ei vaja kastmist. Kaktused samamoodi.
Oma orhidee "uputasin" ära, nagu selgus.