2008-12-06

Mitut internetti ma vajan?

Minu käsutuses on nüüd armas väike sülearvuti. Juba ma oskan teda avada, tööle panna ja tema imepehmetel turvalistel klahvidel trükkida. Tütar tõi ka minu tellimisel hiirekese, sellise nunnu, mahub peopessa ära. Hiirega on ikka parem! See( hiir) on siis täiesti minu oma ja lepingu alla ei kuulu!
Tööl on nüüd ka juba igas kohas Wifi, löö läptop lahti kus tahes.

Aga mul kodus pole wifit. Kutsusin tuttava koolipoisi asja uurima, et äkki ikka saab kusagilt midagi. Eelmine ruuter oli küll wifi antenniga, aga see vahetati välja seoses digi-tv lisamisega minu majapidamisse.( Muuseas, täna saab sellest täpselt aasta mööda. Vaatan ma jah iga päev neid sadu kanaleid!!)
Poiss proovis küll wifit igate moodi minu tuppa manada, aga tagajärjetult.
Siis helistasin Elionisse, et äkki saab uue ruuteri soodustusega. "Kampaania ei laiene vanadele klientidele," ütles teenindajanna viisakalt.
Juba ma olin valmis autoga kiiresti Viljandisse sõitma, et osta selline ruuter, kus on wifi antenn ka olemas. 1000 krooni ringis pidi maksma.
"Aga milleks sulle seda wifit koju vaja on?" küsis tütar.
"Kuidas milleks? Aga mul on ju nüüd läpakas!!" olin siiralt imestunud.

Läks aega enne, kui sain aru, et ma ei tööta üheaegselt kahe arvutiga ja erinevates kasutusalades ehk ma ei vaja mitut erinevat internetti.

P.S. Paljon onnea, Suomi!!!
Eelmisel aastal oli esimene asi, mis ma oma digi-tv-ga vaatasin, Soome "pingviinide paraad".

5 comments:

kukupai said...

Kui Sul kodus korralik lauaarvuti on, ega siis wifit eriti vaja polegi. Meil siin jälle on kolm läpakat, lauakat üldse pole ja seepärast wifi hädavajalik. Meil teenusepakkuja Elisa ja sain ruuteri tasuta, tingimus oli, et vähemalt aasta nende klient olla ja see aasta ammu täis, teine juba läheb. Enne seda oli tavaline Elisa ruuter, nad vahetsid ise ringi kui tellisin. Elion on palju jäigem tõesti.

konn, lendav konn said...

Nooo, aga voodis vedeledes oleks ju nii kena undavat läpakat hell(a)elt silitada:)

Heli said...

Wifi mugavus seisnebjust selles, et see ei naeluta kindla koha peale. Surfad ja blogid kasvõi rõdu peal:) Värske õhk ja linnulaul taustaks!

tegelinski said...

Üks korralik lauaarvuti on ikka üle kõige (ütleb see, kes ei tea läpakatest mitte muhvigi) :P

osaline said...

Kõige parem on jagada netti naabritega.
"Ma nägin, sa olid eelmisel kuul kahe arvutiga netis, aga tahad ikka maksta ainult kolmandiku!!!"
"Minu arvuti oli sel kuul katki, miks mina peaksin kuumaksu maksma???"
Ja palju teisi toredaid mõtteavaldusi.
:)