2010-01-06

Paketivahetus


Kui enam oma palgaga välja ei tule, siis on viimane aeg üle vaadata kulutused. Millestki tuleb loobuda. Kusagilt tuleb kärpida.
Lõviosa maksudest võtavad eluasemekulud. Küttehind on kõrge, seda mina mõjutada ei saa. Vett ja elektrit vajan ka, prügi toodan samuti.
Toit? No pole ööbikukeeli kunagi tahtnudki. Olen kontrollinud viimasel ajal toidukorvi, et sinna ei satuks midagi ülearust või midagi topelt. Ei osta näiteks kaht jogurtitopsi korraga või mitut erinevat juustu. Külmkapp on pigem tühi kui täis. Tagavarasid olen nüüd soetanud minimaalselt.

Nii analüüsides ei saagi aru, kus need kokkuhoiukohad on. Eile aga käisin külas, kus pragmaatilise elukäsitlusega inimesed tegid mulle selgeks ühe konkreetse koha.
Mul on juba aastaid Elioni kodupakett, mis röövib mult ligi 500 krooni kuus.
On odavamaid pakette, ütlesid nad. Kohe täna võtsin asja käsile, helistasin ja ...palun väga, leidsin paketi, mis on üle 200 krooni kuus odavam.
Loobusin nendest kümnetest kanalitest, mida ma kunagi ei vaata. Loobusin interneti megakiirusest, mida mul oma elus vaja pole.
Nüüd kaalun võimalust lõpetada Postimehe püsitellimus. Loen lehte aina vähem ja vähem, samas olen hädas vanapaberiga (ajalehed, reklaamid). Uudiseid kuuleb ka muudest kanalitest.

5 comments:

Morgie said...

vett-elektrit-prügi saab tegelikult ka õigete nõksudega kokku hoida, aga prügiveo pealt läheb vist selline vääramatu kuumakse, mida see kokkuhoid ei mõjuta. pealegi, kui sa eriti ei osta, siis ei saa sul ka eriti prügi tekkida.
Muide, tühi külmkapp ei ole alati kokkuhoid. Pigem tasub ntks turult kõrgkülma priske lihatükk soetada ja sellest tasapisi süüa, kui poest pisipakendite kaupa vorsti osta. Pigem tasub suur pott suppi valmis keeta ja külmikus hoida, et sealt tasapisi soojendada. Ja isegi leiba ning saia saab külmikus kauem hoida.

Morgie said...

Sry et õpetan, ma ju su tagamaid kõiki ei tea, ilmselt majandad sa arukalt, aga lihtsalt tekkisid sellised mõtted

helle said...

Nõu võib ikka anda. Eks teen minagi vahel potitäie suppi või ühepajatoitu, mida siis söön, kuni otsa saab. Vana aasta lõpus keetsin näiteks hapukapsasuppi, mille lõpetasin viimasel päeval. Naerma ajas - teised söövad sea- või hanepraadi, mina aga ... suppi, 3päevast. Eks seegi oli sealihaga keedetud.
Toidu pealt saab kokku hoida küll, kui osta mõistlikult.

Anonymous said...

Kusjuures ma sain korraliku rahalise võidu kui vahetasin oma mobiilipaketi ja räägin nt emaga(kellega ma tõesti palju räägin) ainult mobiiliga kõnealustustasuga - starmani telefoniarve kerkis taevasse.

helle said...

Mobiilipakett on mul juba aastaid Diil (EMT). Kuna ma väga palju ei räägi, siis 100+ mind rahuldab. St 100 on nagunii, olenemata, kas räägin sellest vähem või rohkem. Pikad kõned on lauaka pealt.Viimasest ma aga ei saa ega tahagi loobuda.
Mis pakett see nii soodus on?