2010-01-27

Väsinud külmast ilmast


Täna siis tuli see lõpuks ära ... külmapüha.
Termomeeter, mis akna välisservale pikali pandud, eriti täpselt ei näidanud, kas oli - 26 või vähem/rohkem. Mina usun ikka elavat sõna. Kui Terevisioonis saatejuhid ütlevad, et koos tuulekomponendiga on tõesti väga külm, siis nii ka on.
Paaristunnid 11. klassis möödusid toredasti. Lugesime draamakatkendeid (kõik andsid parima), kuulasime juutjuubist muusikat juurde. Pärast mängisime aliast (mina loobusin). 6 õpilast oli kohal, 22 puudusid. Kohalolijad said 5.
Pärast koolilõunat soovitati lastel koju minna.
Õpsid tegid vaegtöid.

Kodus aga...ohhh! Köögis 10 kraadi, toas 15. Radikad on kuumad. Elektriga juurdekütmine suurt tolku ei anna. Ainult arved tõusevad. Üll on 2 paari pikki pükse, 2 paksu kampsunit, jalas 2 villased sokid. Köögis toimetamiseks panen kätte kindad ja pähe mütsi. Ninasoojendajat ei leia üles!

Veebruar on talve külmim kuu, toob tuisku ja tormi. On, mida oodata!!
Jätame selle talve meelde! Algul tuli masu, siis täpe ja pupu, nüüd on paka.
Kui ellu jääme, elame veel kaua.

5 comments:

sille said...

On Sul alles toas temperatuur! Parem istuda juba koolis, või on seal ka külm?
Mina, rongaema, saatsin oma lapsukese täna kooli. Kui aus olla ei tulnud mulle pähegi, et ka 8.klass võiks külmapühi pidada, need ju suured inimesed juba. :)
Oli teine mul siin enne hästi turris, sest enamus klassikaaslasi olla kodus külmapühi pidanud. Aga trenni läks sellegipoolest, ei maininud poole sõnagagi, et külm on õues ja ei läeks trenni.

Meie koolis oli õppetöö nagu tavaliselt. Igas klassis oli mõni laps puudu, aga tunnid toimusid kõik ja mina võtsin isegi uut osa edasi (hästi kerge osa oli muidugi ka), sest olen kahjuks mates hirmsasti maha jäänud.

tegelinski said...

Ma tean, mida sa tunned :P
No et kaks paari villaseid sokke ja kõige all puuvillased.
Pikad püksid.
Kampsun.
Ainult et mul on toas 17 kraadi... ja kohe hakkan ahju kütma.
Hommikul ka kütsin.
Ööseks panen saunalina turbanina pähe... või siis kombineerin pidžaamale kapuutsi külge ...

Eve Piibeleht said...

Meil köögis 11 ja toas 9. Ma pole enam mitte ainult väsinud, vaid lausa meeleheitel.

joanamari said...

tõesti on se külm ära tüüdanud
pesumasin on jääs
kanalisatsioon ka
küta küta ja küta ja jälle küta
villand on
õhtul lõpetad hommikul alustad
prrrr
varahommikul ärkad selle peale et ninal on külm:(
hakka või suusa maskiga magama

Koomas Toomas said...

Ma ei taha siin laiata, aga lugedes neid numberid, mis te kõik siin kirjutate, tahaks kiljuda, et "mis kuradi katuse ja seinteta sarades te elate!!!??"

sgjelle sara ma tean, seal pole midagi imestada - nõukaaegne maja, hea kui vihma peab. Aga majad, kus ahju köetakse? Tekinurgast hoiate hammastega kinni, et tuul seda öösel pealt minema ei puhuks? Lendav Konn oskab teile usutavasti rääkida soojustamise imelisest toimest eluruumide soojapidavuse tõstmisel.