2009-06-08

Inimene õpib kogu elu

Ussitee - lammutatud maja varemetel

Vana Pärnu maantee
Lahmuse mõisa ees asetsev mälestuskivi (hiljuti pandud)
Roheline värav, pidevalt avatud (kui roheline on ikka praegu roheline!!!)

Toompea õpetuse järgi vähendatud pildid.
Nüüd jääb veel ära õppida, kui suur peaks optimaalselt olema see vähendamise %.
Ja miks ei ole pildid ühesuurused, kui vähendasin neid kõiki poole võrra?



5 comments:

helle said...

Esiteks - tuleb teil alla laadida üks programm, millega saab väga mugavalt ja automaatselt piltide suurusi korrigeerida.

Selle programmi leiate: http://download.microsoft.com/download/whistler/Install/2/WXP/EN-US/ImageResizerPowertoySetup.exe

Teiseks: Kui teil on fail nimega "ImageResizerPowertoySetup.exe" alla laaditud, siis käivitage see ning te alustate programmi installeerimist. Vajutage esimesel korral "Next" nuppu, siis klõpsage "I accept the terms in the license agreement" (kui inglise keelt mõistate, siis lugege kasutajatingimused läbi) ja vajutage "Next" nuppu, siis uuesti "Next", ja veelkord "Next", ja siis "Install". Nüüd oodake kuni installeerimine läbi saab ja kui valmis - vajutake "Finish" nuppu.


Nüüd on programm installeeritud. Et pilti väiksemaks teha klikkige pildi faili (võib ka aktiveerida mitu pilti korraga, ei pea tegema ükshaaval) peal (.jpg või .bmp formaadid) parema klahviga ning valige "Resize Pictures". Siis avaneb see programm ning pildi suuruseks on seal "Small - väike", "Medium - keskmine", "Large - suur", "Handheld PC - väga väike". Mina ausalt soovitan keskmist suurust, klõpsake keskmise suuruse valiku peale ning siis "OK" nupule. Jällegi - kogenum kasutaja vaadaku üle "Advanced" variant, et enda elu mugavamaks teha.

Bianka said...

Ei tea, kas sain su küsimusest õieti aru. My Pictures alla tuleb teha alamkaustad . Menüüst File, New, Folder. Siis "New Folder" -i peal enne avamist hiire paremklõpsuga menüüst võtta Rename (ümber nimetada). Nii kogud erinevate teemade pidid gruppidesse ja neis on lihtne orienteeruda.

Kui fotokast kopeerid pilte, siis valid, missugusesse kausta paigutada.

helle said...

Aitäh, Bianka!

helle said...

Picasal on kinnine kood. Nagu seda on ka tegelikult blogspoti kood. Seega, see blogsopt on üks igavene rist ja viletsus. Seega, saab ainult sellel pildil klõpsides orginaalpildi juurde. Blogis ise jäävad nad just nii suured, kui nagis oled määranud selle HTML-i suuruse riba.
Hotiga on veidi keerulisem. Hotil saab pildi koodi kätte, kuid see tuleb ringi kirjutada, sest sellel pole blogspoti jaoks õige kood. Kui ma nüüd mahti saan, siis ma natuke kaevan seal hotis, kas neil on mingi linkimise ülekande võimalus lihtsamal viisil. Kui ise ei kasuta, siis ei tea.

Ühte ma teile veel soovitan. Töödelge oma pilte ennem, kui kuhugi riputate natuke seal : http://www.picnik.com/app#/home/welcome
Seal on veel hulk valikuid edasipaigutamiseks. Samas ka arvutisse tagasi tõstmiseks.

helle said...

Viimane kommentaar on kopitud tagaukse blogist(ninataga komm)