2009-06-30

Jahimees Pätu


Richard Roht kirjutas kunagi kassist, kelle nimi oli Otu ja kes oli nii purulaisk, et peremees vihastas ja viis ta kotis metsa.
Tänapäeval viskavad ka mõned südametud inimesed oma koduloomad välja, sest tüdinevad neist või ei raatsi enam süüa anda (kes teab, mis põhjused neil on!!).

"Otu oli vana laisa kassi nimi. Õieti polnud Otu veel kuigi vana, vahest nii aastat viis-kuus alles, seega eas, mis kassile on isegi veel päris nooruslik. Aga kuna Otu oli laisk, siis tegi teda vanaks laiskus.---Oo-jaa, unest oskas Otu lugu pidada..."

Nagu Pätu eellane!
Talvel peidab Pätu ennast kuhugi ära ja magab, nii et vahel ma arvan, et ta on rõdu kaudu kodust lahkunud. Siis ilmub välja jalgu pikaks sirutades ja silmi unest kissitades.

Suvel on aga Pätu nagu ümber vahetatud. Juba varahommikul kräunub välja. Käib küll päevas paar korda ennast näitamas, aga kipub jälle.
Iga päev toob ta mulle ühe paksu hiire, ükskord oli koguni koos rohuga krabanud. Mina aga kardan hiiri. Isegi surnust peast, kui ma pean sooja ja pehme laiba pihku võtma. Surnud hiirte vastu kaotab Pätu huvi. Sööma ta neid ometi ei hakka ju. Mina ka mitte!

Täna aga tuli Pätu linnukesega. Kust ta selle kätte sai? See pole ilus, andsin talle käterätikuga nina pihta. Ei märganud, et ta oleks kahetsenud!
Jahimeheinstinkt on aga nii tugev, et toas ta ei püsi mitte üks raas.

Tahan kolmeks päevaks kodust ära minna. Mure kohe, mida ta siin vangis teeb.

Muidu on Pätu ilus loom.

5 comments:

Emmeliina said...

Tuli kohe see kassi lugu meelde. olin mingi kümnene ja nutsin, kui lugesin.

kas lähed kolmeks päevaks laulupeole? Mina ka, juba neljapäeva hommikul. Kui meie kõik ära oleme, siis jätame ikka võtmed kellelegi naabritest, kes siis meie vana koeranässi eest hoolitseb. Suvel on see päris suur probleem, eriti nädala lõppudes.

Anonymous said...

Armsad inimesed, ärge kirjutage oma blogides, millal ja kui kaua te oma kodust kõik ära olete - tehke seda alles tagantjärele. MASU aeg...

helle said...

Mõnes mõttes õige märkus - vargaid on tõesti palju, iseasi, kas nad just bblogisid loevad ja selle järgi tegutsevad.
Alles kuulsin, kuidas ühe tuttava poolvalmis majast oli ära viidud kõik tööriistad. Jaaniööl.

Emmeliina said...

appikene, anonüümsel õigus.

joanamari said...

mina küll ei viitsi sinna teise eesti otsa ronida;)
ma muidugi pole ka mingi kurikael
aga kui naaber käib koera söötmas siis peab naabri blogi ka lugema;)
aga tema seda vist seda ei pea!?;)
mul on mitu väga head ja muidu täitsa tarka tuttavat , kes ei oska arvutiga midagi peale hakata
üleeile kirjutasin ühele neist kirja mille saatsin ära tigupostiga
pusisin selle kalla tükk aega