2009-07-24

Kui mitut asja ei saa korraga teha

Tubli naise näitena meenub mulle alati see, kuidas saare naised läksid randa kalapaadile vastu sokke kududes, et aeg niisama kõndides raisku ei läheks.
Mina küll ei saa väga paljusid asju korraga teha. Tingimata läheb miski nässu.

Valmistan juba mitu päeva külmkappi ette sulatamiseks. See tähendab, et likvideerin tagavarasid. Osa asju viskasin minema, osa keedan moosiks, osa pistan nahka.
Samal ajal keeb pott juurviljaga. Teisele plaadile panen võitüki - pruunistatud või annab ju hea maitse. Vahepeal jooksen vannitoa vahet, lippan korraks arvuti taha. (Hea, et ei läinud prügi õue viima!!!)

Või läks pannil kärssama, tossama, peaaegu põlema. Nähtavus köögis - null. Ja milline kõrbehais! (Õnneks pole mul veel suitsuandurit üleval, kindlasti ilmtingimata oleks üürgama pistnud)
Kassile kõrbesuits ei meeldinud, põgenes õue.
Nüüd ma tuulutan ja lehvitan, vihaga läks isegi söögiisu ära.

Mitut asja teie korraga ei suuda teha?

6 comments:

toompeale said...

ei teagi, millest see täpselt oleneb, kuid mõnikord lähevad kõik tööd-toimetused lausa lennates ja ikka mitu tegevust korraga.
mõnikord ei saa ühe asjagagi hakkama.
mõnikord olen nii hajevil, et ise ei märkagi, mida teed. lihtsalt ühel hetkel märkad, et näe, see tegu tehtud!

Ti:a said...

mul oli kunagi lapsepõlves jälle komme üle lugeda mitu asja ma korraga saan teha. vanaema väljend- mitut asja ei saa korraga teha, ajas mind torri ja siis ma mõtlesin ,et näe hingan ja kõnnin ja vaatan ja kuulan ja...

ma ei saa mitut asja korraga meelde jätta, aga mõnikord ikka saan ka.

samas on erinevus töö ja kodu asjadel.
tavalise perenaise ellu kuuluvadki, pesupesemine söögitegemine ja laste kantseldamine sama aega. tsvsliselt ongi nii, et kissa või hais annab märku ebaõnnestumisest.

Heli said...

Üks kindel tegevus, mida ma üheaegselt teha ei saa on teleka vaatamine ja lugemine:) Tegelikult on selliseid tegevusi mitmeid... peamiselt need, mis konsentreerumist ja fokusseerimist nõuavad. Ratsutada näiteks ka ei saa nii, et mõtted mujal liiguvad. Kogenumad ehk küll, ent esialgu peaks koguaeg hobust jälgima...

sille said...

mina ka selline ühe-asja-tegija.
ükspäev rääkisin telefoniga, praadisin liha ja samal ajal üritasin köögi akna peal lille kasta. tagajärg: riietel rasvaplekid, lille kastsin üle ja pärast kuivatasin aknalauda-põrandat ja kõigele lisaks tekkis telefonivestlusesse pikem paus, sest mina olin oma mõtetega koristamise juures. ühesõnaga, kõik tegevused läksid nihu. :)

Emmeliina said...

minu kõige hullem möödalask oli siis kui avasin prügiämbrikapi ukse asemel kõrval asetseva pesumasina luugi ja kühvlitäie prahti masinasse surasin.
Pärast seda tulin töölt ära :P

nüüd juba tean märke ja ei astu nähtamatute jõududega võitlusse. Mis määratud on hukka minna hukka see läeb niikuinii...

Segasumma Saara said...

Mul on tavaliselt mingi 4-5 asja koos ja segiläbi käsil (näiteks vaatan telekat või arvutit, koristan lauda või riiulit, parandan vihikuid jupikaupa, teen järgmise päeva tööplaane jupikaupa, köögis valmib söök - noh, vahel kipub kõrbema ka muidugi, kui mingi muu tegevusega liialt kauaks jandama ennast unustan, lisaks lahutan kraaklevaid lapsi ja peletan kasse toataimede kallalt).