2010-09-11

Metsas seenel

Kogu saak on siin.

Leidsime ka kukekate koloonia ja isegi kuuseriisikaid.

Seenel on vahva käia. Eriti, kui seeni on. Puravikke mina ei leidnud, aga minu kaaslane küll. Tal oli suurem korv ka ja pikemad jalad. Mina ei julgenudki autost väga kaugele minna, sest päikest pold, kartsin ära eksida. Mobiili ei võtt kaasa, huilgasin niisama ajaviiteks.
Vahepeal korjasin pohli, kuigi see just eesmärgiks polnud. Palju neid ei olnud ka.

Nüüd olen metsaskäigust ja seentega tegelemisest täitsa väsinud.

8 comments:

Kaamos said...

Urr, kõgil metsad seeni täis... Ma käisin nädala alguses oma RAUDKINDLAS kuuseriisikametsas ja kui ma esimese veerandtunni jooksul sain ühe seene, siis järgmise pooltunni jooksul leidsin ühe seene võrra vähem.

Tjah, tegelikult oli pisku aja pärast näha, et seal on seened kohe-kohe tulekul. Homme siis uuele katsele!

helle said...

Küll oleks põnev vaadata, kuidas seen oma kübara pähe paneb ja selja sirgu ajab:)

Hundi ulg said...

See aasta ongi pisut jama, et seeni on palju. See õige seenelkäimise mõnu, metsas tuiamine jääb lühikeseks. Kui peaksin see aasta veel korra minema, siis "spetsialiseerun" mõnele kindlale liigile.

helle said...

Oleneb vist kohast, siin oli seeni parasjagu. Kui nõu täis sai, oligi paras aeg koju minna. Suuremat liigirikkust oleks küll tahtnud! Ja kuuseriisikaid rohkem!

Helve said...

meie kandis ongi ainult kuuseriisikad ja võiseened.
koduaias kase all kasvavad kaseriisikad.

helle said...

Ma elasin oma nooruses Märjamaal. Sealkandis kasvasid ainult kuuseriisikad, ja ega muud korjatud ka. Kas oled ka sealtpoolt?

Helve said...

natuke sinnapoole küll, maakond sama, kuid siiski vaksa võrra teises suunas. kuid näib, et ainult kuuseriisikate areaal on lai.

neiud ärevil said...

Mul on ka oma rappa 10 minutit.Olen mitu päeva peale tööd metsas ringi ära teinud.Esimesel päeval arvasin küll ,et mu selg jääb kangeks .Nii ,kui kummardasin ,enam püsti ei saanudki.Järjest läksid seenekübarad.Aga mulle maitsevad seened ja seenepirukad .Mis sest ,et pooled mu lastest neid ei söö ,aga teine pool ja sõbrad söövad ikka.Ja küpsetada mulle meeldib.