2010-07-28

Suvekroonikast






Alates 2000. aastast, kui mul on oma arvuti, olen kirjutanud suvekroonikat. Niisama, et meelde jääks, mis toimus, kes külas käis, kus mina ise käisin, mida lugesin ja milline suvi oli.

Ma ei kujuta ette, et peaks suvel tööl käima. Nii hea on elada vabapidamisel - teha midagi või mitte teha, oma voli.

Ma ei suuda mõelda, et peaksin suures linnas ühistranspordis trügima, kuumadel tänavatel rüsima.

Sellisele luuserile nagu mina on suvi parim aeg. See praegune - on jah liiga palav, aga ma lähen kohaliku järve äärde. Rattaga. Istun seal, loen lehte või raamatut, käin vees.

Kui uskuda ilmaprognoosi, siis homsest läheb veidi jahedamaks ja hakkab sadama. Mingu, sadagu. Toas ka hea olla.

Olen oma eluga praegu nii rahul, kui üldse võib olla.

Tegin täna pilte ka järvest ja ujumiskohast. Meil on õieti kaks järve. Esimene on linna keskel ja teine surnuaia taga. Teist kutsutakse Kõpukaks kunagise koolidirektori järgi, kes poistega olevat selle rajanud. Kahte järve ühendab tamm.

Esimesel järvel kasvavad vesiroosid ja ujuvad pardid. Seal on ka kaks ujumiskohta, aga mulle meeldib Kõpukas ikka rohkem.

4 comments:

neiud ärevil said...

Minul oli ka sellel aastal hästi pikk puhkus.Alguses oli lausa hirm ,kuidas ma seda sisustan.Teisel päeval tekkis juba igatsus tööle minna.Nüüd olen aga reisinud pool suve mööda Harjumaad ja avastanud nii palju ilusaid ja põnevaid kohti.Olen käinud ka Pirita jões ujumas ,kus on ilus loodus ,aga rahvast pole ollagi.Eile ja täna avastasin ,kui ilusad on tegelikult inimeste kodud.Isegi teeviidad ja sissesõiduteed on kaunistatud puukujude ja lillekorvidega.
Üle ulga aja sõitsin läbi Keila.Keilast on saanud nii ilus lilleline koht.Jah oma kodu juures on kõige parem puhata.Mul on lausa kahju ,et puhkus hakkab otsa saama ,kuigi augusti lõpus on veel 2 nädalat ,aga siis ma olen ilmselt võrdlemisi kodune.

neiud ärevil said...

Hulga tuli ilma ahhita.Tegin vigade paranduse .Järgmine kord olen hoolsam.

helle said...

Ohh pole ullu, ma kirjutan vahel meelega valesti:)Ega me hinde peale kirjuta:D

Emmeliina said...

kaunid pildid ja ilus on see su kodukoht!
olen ise samuti Eestimaal puhkuse eelistaja, ei saa sellest kunagi küll!