2008-02-03

Miks mulle meeldivad mehed?


Vaatasime tütrega eile koos Eurovisiooni, seda kohalikku. Mina polnud enne näinud, tema ainult osaliselt. Hääletasime ka, minu initsiatiivil. Pooldasime kreisimehi. Miks? Mitu põhjust on:
1) esmakordsel vaatamisel oli see etteaste naljakas- tobedalt naljakas, aga kas keegi siis võtab veel eurovisiooni surmtõsiselt?
2) kui nad põruvad, ja seda nad teevad, sest aina võimatum on üldse taolisel võistlusel võita, siis on nad nii küpsed ja tugevad küll, et välja kannatada see rahva turmtuli, mis neid tabab.
3) mulle meeldivad need mehed, eriti Võrno, aga ka Oja - nad on Eesti kodanikena mulle sümpaatsed, ma jagan nende vaateid. (Kas üldse on võimalik kõigile meeldida?)
4) Iiris Vesik, Birgit Õigemeel ja veel teisedki olid väga armsad, ilusad, noored, tublid, laulsid hästi, laulud olid ilusa(ma)d jne, aga kas neil on hädavajalik minna sinna negatiivseid emotsioone korjama? Kasvatagu enne paks nahk selga, sest VÕITA seal pole ju võimalik. Tõenäosus on nullilähedane.
Kõik, kes seal on suurelt põrunud, on hiljem tunnistanud, et rahva sõimu on kõige raskem taluda. (No vaadake Delfi kommentaaare, kui muidu ei usu)
Kas alati on võitnud meie arvates parim? Alati on võitnud antud momendil kõige ekstreemsem või skandaalsem lugu. Millal me õpime kaotama?
Ja üldse ei tasu neid asju nii südamesse võtta, sest on palju tähtsamaid asju.
Head pühapäeva!

NB! Kui terased väitlejad!!

7 comments:

Ti:a said...

mulle kreisiraadio meeldib oma mönede naljadega kohe väga, KUID
see laul,.....
olgugi, et sõnad olid video kõrval jne,siis
ma kohe ei taha pahasti öelda,,,,
aga, mõtleme natuke

minu arust eesti lipp on siiski palju suurema väärtusega kui poolpaljaste piigadega mittemidagi ja natuke poliitiliseks tõlgitud laulu lehvitamiseks.
teiseks
mõtleme ,kas muu maailm saab meie naljadest aru`?
meile on need nalajamehed nagu siserõnga mõiste, lai maailm näeb, et eestlased e i osanud muud välja mõleda, kui kedagi kopeerida. Eelmise aasta Ukraina hilutilu või ülee-elmise aasta Lordi järgi pidid eeslased oma "erinevuse" välja tooma, mis noh....ei mängi lõpuni end laiema publiku ees välja.
kurb.
kusjuures, ega polnudki kedagi suurepärast, kes võistluse vöidaks.
mõtlen, et äkki oleks sinnasõidurahadega parem mõnda kutuuriväärtust hoopis toetada.

helle said...

Seda on igal aastal arutatud, et milleks üldse sinna minna raha raiskama. Aga, näe, on teisigi rumalaid maid, kes osa võtavad. Soome käis truilt igal aastal, siis jõudis võidu ära oodata. Eks seegi ju oli suur küsimärk, see nende laul.
Lippudega lehvitamisest. Seal ei sülitatud nende peale, ei käristatud lõhki. Meie lipukultus on ainult sõnades suur. Ma alati imestan, kui vähe üldse meil viimasel ajal lippe näeb. Olgu siis seal!
Ega ma ei viitsi palju vaielda ka. Üks argument on mul veel: valiku tegi rahvas, mitte mingi käputäis arvajaid (žürii). Kuni hääletajaks on rahvas, siis ei tasu üldse tõsisematest kriteeriumidest rääkida.
Las siis seekord läheb totaalselt jama laul, sest meie head laulud on seal kõik ju välja praagitud. Võidab kindlasti keegi x maa, kelle laul on ettearvamatu.

joodikupoeg said...

Mulle meeldis Helle arutlus ja üldse ei meeldi end miskil põhjusel kultuurieliidiks pidava blogirulli esilehe jutumehed ja-naised. Eurovisioon on aastaid naljanumber, las teevad meie pensionieelikutest (nagu ükse e r t i peene stiilitajuga blogija kirjutas) rullnokad seal omamoodi ja ainult meile, madalaubalistele eestlastele omast nalja;)

Anonymous said...

Olen sinuga vägagi nõus. Ja mis kopeerimisse puutub, siis seda tehakse ikka pidevalt. Keegi tarkpea tuleb ikka välja looga, mis matkib eelmise aasta võidulugu.

helle said...

Tänan toetuse eest!

helle said...

P.S Vaatasin peeglist - olen jah madalalaubaline ja pensionieelik olen kah.

Morgie said...

mis selle lipuga on?
no kuulge.
kui amerika tuleks eurovisioonile ja oma lipuga sellist nalja teeks, siis oleksid kõik vaimustusest rõngas. "oohohoo, lahedad ameriklased, nii nunnu!"

sinimustvalge on MEIE lipp ja MEIL on õigus sellega pulli teha. Kui keegi teine seda teeks - siis oleks see halvamaiguline. Nagu ikka. Ise enda üle naljaviskamine on palju normaalsem tegevus kui teiste üle.

saadaks juba üle sellest eestlaslikust alaväärsuskompleksist ja euroviisu eluküsimuseks pidamisest..