2008-01-02

Armastus astroloogia vastu

Pilt ja artikkel siit.

Aastatetagust Ugala etendust "Armastus kolme apelsini vastu" on vist igaüks telekast näinud. Ma ei tea, mida tänapäeva vaataja seal kõige rohkem naerab, aga 90ndatel naerdi peale naljakate kujude ja situatsioonide ka /või /eelkõige seda päevakajalisust, mis sinna sisse pandi. Kas tänapäeval mõjuvad naljana paljalt märksõnad "lihtsalt Maria" või Metsik Roossa või missi missioon või projekt "Mustad ööd" või "ka rikkad nutavad"?
Eriliselt tögati seal Pauksonide "Astroloogilist abimeest", mis ilmub tänini (20 aastat!). Üks kindel seaduspärasus on: kui tahad millelegi populaarsust koguda, siis naera see välja!
Mulle tundub, et eestlased kogu oma suure skeptitsismi juures võtavad liiga tõsiselt igasuguseid astrolooge, horoskoope, soolapuhujaid, sensitiive jms
Kas astroloogia on teadus või mitte?
Uskudes astroloogide ennustusi usutakse Saatust - taevatähtedes on kõik kirjas, mis tuleb, ja tuleb see, mis tulema peab. Jumalat pole nii kerge uskuda kui saatust!

7. veebruaril algav rotiaasta ei tõota midagi head. Juba rott ise on selline kahtlane loom - armastab hämarust ja tegutseb pimedas. Ta on kõigesööja ja väga viljakas. Peale kõige muu loetakse teda intelligentseks ja nutikaks loomaks. Rott elab üle mis tahes katastroofi, sest ta on kohanemisvõimeline ja ühtlasi ettevaatlik. Ta mõtleb alati varude soetamisele ja tegeleb sellega.

Igor Mang ja Pauksonid ennustavad väga rasket aastat ja võib-olla tõesti rotid ainult selle üle elavadki. Igor Mang ütleb, et "rotiaastal hakkavad struktuurid lagunema, tulevad majanduslikud kollapsid, valitsuste vahetused, stiihilised rahvarahutused, terroriaktid, tööstusavariid, sõjakollete laienemine, pöördelised, dramaatilised sündmused paljudes riikides, paanika, kaos."
Samas käib kusagil šõu, karneval, lõbu ja fun, pöörane ööelu.
2008. aasta peaküsimuseks saab inimkonna vaimne tervis!
Värise, tühine inimene! Mina küll kardan...

6 comments:

Tiiu said...

Keegi pole tühine, nii et ei tasu väriseda.

Head uut aastat!

:-)

helle said...

Ikka head ja paremat Sullegi!

joodikupoeg said...

Hea Helle, parimad soovid Sulle uueks astroloogiliseks aastaks!:)

helle said...

Ütle mulle oma eesnime esimene tähtki, et ma saaksin veidi südamlikumalt pöörduda. Aitäh, ...!

kukupai said...

Tuleb mis tuleb, aasta teeme heaks ikka me ise.
Kõige paremat Sulle!

helle said...

Kukupai!
Kindlasti aitab blogimine raskusi ületada, üksteise toel edasi! Ilusat, ilusamat, kõige ilusamat aastat Sulle!