2008-03-04

Elektrišokk

Lauatelefon sai korda. Viga polnud aparaadis, vaid hoopis mingis kaablis, mis majja tuleb.

Aga nüüd on uus häda, ja palju tõsisem.

Hommikul tegin peegli ees silmi pähe, kui kuulsin pea kohal sirinat. Vaatasin ja ehmusin kaameks. Seinast tuli välja heledat tuld nagu säraküünal. Põlev jutt liikus kiiresti allapoole. Esimene reaktsioon oli muidugi paanika. Siis taipasin, et kilbist tuleb vool välja lülitada. Tõmbasin seinast igaks juhuks välja ka kõik juhtmed.

Tööle tuli ju minna. Jalad tudisesid all. Kurtsin kõikidele oma õnnetust. Otsisin üles kooli elektriku ja palusin teda vaatama minna. Muidu äkki pärast polegi mul enam kodu...

Kui töömees tagasi tuli, ütles, et asi hull. Mitte harukarbis polnud viga, vaid just nimelt juhtmetes.
Nüüd ootan koju elektrikku. Eks ma siis kuulen, kas tuleb suuremat sorti väljaminek. Vanad veneaegsed juhtmed, koormus suur taga...
Seni vaatan tahmunud lage ja põlemise jutti seinal.

Ei taha mõeldagi, mis oleks juhtunud siis, kui mind poleks parasjagu kodus olnud!!

6 comments:

Elsa said...

Elekter on hirmutav küll...
Mul on uksekell särisenud ja sädemeid loopinud. Seega on tuttav see tunne küll, et oih, mis nüüd... ja jooks elektrikilbi juurde.

Tiiu said...

Õnnelik õnnetus! Meilegi õpetuseks: nüüd endisest rohkem käin enne tööleminekut mõttes ja teos maja läbi. Sul seega läks hästi ja saad uued juhtmed.

kukupai said...

Õnnelikult lõppes siis...
Mul on särtsu löönud seinakontaktist ja otse korgist, nii et kujutan seda ette küll. Üks kork põleski lausa ära, õnneks saime sellele õigel ajal jaole ja uued korgid koos karbiga.
Vedas tõesti, et kodus olid veel.

helle said...

Õnnelikult lõppes jah. Sain kolleegide käest riielda, et mul pole suitsuandurit (hiljem selgus, et paljudel pole).
Kui see kõik oleks toimunud öösi, siis oleksin võib-olla saanud postuumse kuulsuse ja minust oleks lehes! kirjutatud.(üks inimene hukkus tulesurmas)
Kui see oleks toimunud sel ajal, kui ma olen tööl või igal pool mujal, siis oleks mu korter maha põlenud või vähemalt saanud korvamatut kahju. Siis poleks ma rohkem bloginud, sest...
Igal juhul läks seekord napilt...

Eppppp said...

uhh.
ja kas juba tead uute juhtmete eelarvet?

helle said...

Leppisime kokku põhimõtteliselt, et elektrik tuleb minu juurde tööle pärast aprilli, kui mul lõpeb ära hullumeelne aeg. Tal on endal ka praegu tööd pooleli.
Kõigepealt alustab sellestsamast põlenud juhtmest, see toidab, tuli välja, boilerit.
Praegu on ajutine värk...