2008-03-06

Neljapäevahommikused mõtted


* Üks abiturient kirjutas: "Mulle meeldivad üle kõige naiivsed ja heasüdamlikud vanad õpetajad."
Hm! Selliseid on ju kõige parem ära kasutada!?

* Täna on kõige kuumem uudis see, et üks õpetaja tulistas klassiruumis. Nii et meil on nüüd ka oma koolitulistamise juhtum.

Hommikustes uudistes jäi kõlama mõte, et oli vana õpetaja. Mina võtan alati eeldusena, et vana = närvid läbi, aga muidu üldiselt mõistlik. Nüüd lugesin netist, et olnud üldse üks imelik mees... Selle valguses tundub küll arusaamatu, mis tal pähe kargas. Tahtis teismelistele plikadele muljet avaldada? Läks lolliks?

(Mul on häbi, et ma mingil hetkel arvasin - kahju vanast õpetajast, kes kaotas enesevalitsemise. Nüüd mõtlen, et on alles tüüpe õpetajate hulgas! Kõikide mainet kahjustas! Vastik lugu.)

* Vaatan üle ettekannet Jaan Tättest ja tema lauludest. Tätte meeldib mulle väga, õigemini tema laulud. Ma arvan, et ta ongi just selline nagu tema laulud - rahulik, näiliselt lihtne, sugereeriv, turvaline, südamlik...

Mees igatses 30 aastat oma kodu järele ja sai nüüd selle viimaks kätte.

"Selles mõttes olen ma igav inimene – mu unistused on väiksed, need on pigem plaanid. Vilsandile olen kogu aeg kibelenud. Võib-olla lapsepõlves ma nii ei mõelnud, aga viimased 15 aastat olen teadnud, et see peab tulema. Elus on nii, et seda, mida olen tahtnud, olen ka saanud. Ma ei taha võimatuid asju, aga kui midagi tahan, siis tahan väga, " ütleb Tätte.

* Ühes asjas leidsin veel Tättest tuge - tema ka ei saa kõiki asju korraga ette võtta, tema ka teeb nimekirju!
Mina panen samuti vajalikud tööd kirja ja jagan sellega ära oma vaimsed ressursid nädalapäevade vahel. Kui töö saab tehtud, siis tõmban selle nimekirjast maha. See on kogu mängu juures kõige toredam.
Muidugi ei suuda ma kõikidest plaanidest kinni pidada, aga see on ise jutt.

* Akna taga tuiskab. Tänaseks lubati - vihma, lund, lörtsi, jäidet.
Ainult higi, verd ja pisaraid seekord ei lubatud !?

2 comments:

joodikupoeg said...

Kalapäev - vaba päev? Saab ilusaid mõtteid kirja panna:) Kas Sul ka lauasahtlis mingi relv on, et marakrattide vaimustuseks põmmutada?;)

helle said...

Minul muud relva pole kui terav keel. See toimib vanemate laste juures, kes siis omaette podisevad, et "mis sel täna viga on, et nii tige teine..."
Lugesin Õhtulehe uudist selle tulistamise kohta. Tont teab, mis seal oli...Raske uskuda, et niisama tulistas.
Aga kalapäev on tore päev küll...