2008-03-22

Uus hobi


Mihkel kirjutas:" Hakkame suguvõsa kasvatama!" Midagi lähemalt uurimata olin kohe nõus. Nüüd selgus, mis ohtu see uus hobi endas sisaldab. Tohutu ajaröövel, sest suguvõsa on suur ja harud mööda aega laiali. Võimalus minna nii sügavale ja kaugele, kui ise tahad. Ja tekitab hasarti! (sugupuu programm Geni)

Mõtlen siin täitsa tõsiselt - pean endale kehtestama arvuti kasutamise limiidi - näiteks hobidele päevas kuni 2 tundi. Töö kohta see muidugi ei kehtiks. Töö = hobi? Aga mure: kes järelvalvet teostab? kes arvuti lukku paneb?

Vaheaeg läbi. Lausa lakke sülitades see muidugi ei möödunud, aga pool plaanidest jäi täitmata küll. Olen endas pettunud, liiga vana selleks, et muutuda. Olen siiralt kade nende inimeste peale, kes suudavad püstitatud eesmärkide poole sirgjooneliselt liikuda ja ei peta ennast tühjade lootustega iseenda tublidusest ja võimekusest.

Kohutuslik jalutuskäik veel täna tegemata, ilm testimata... Vaikset laupäeva teilegi!

11 comments:

joodikupoeg said...

Mina lugesin avalauset ja lausa ehmatasin, et nii, maa tuleb täita lastega, pean oma rasket ilmaparandaja tööd veel jatkama....

helle said...

Jätke Teie ka oma naljad...;)
Kuigi jah, ma võiksin suguvõsa kasvatada küll...vanaemana. Loeksin raamatut ette ja võib-olla isegi sokid kooksin valmis, kui õpikust kanna tegemist vaataksin.

joodikupoeg said...

Ei teieta seal miskit, aga prouatada poleks kah vaja! Seega ikka sinasinasina:)

helle said...

Sina,..., muidugi Sina, kuis teisiti!

helle said...

...ja häid pühi soovin Sulle ikka ka munade ja muuga.

Mihkel said...

Mis-mis? Jälle mina süüdi? :-) Abikaasa Kersti ka väetab seda puud aktiivselt. Varsti-varsti saab teha viktoriiniküsimuse, et kuidas on Anton Hansen ja Herman Sergo sugulased? Tegelikult ka Kreuzwald, aga sealt on paar sõlme vahelt (veel) puudu :-)
Värvilisi mune!

helle said...

Mihkel!
Tegelikult ma testisin ka natuke, millal Sa seda siit loed. See oli väike nali, aga selliste asjadega nagu see geni võiksin mina oma päevi õhtusse saata küll - huvitav on juu.
Ega ma paljudest asjadest veel aru saa, näiteks sellest, kuidas ma saan oma teised vennad sinna lisada. Praegu on ainult Tiit ja tema pesakond.
Siis veel see, et Kuste jutt on seal, aga kuidas teiste kohta saaks ka panna?
Olgu-olgu, ega ma praegu hakka Sind tüütama. Olen niigi omadega täitsa puntras.
Peaks vist võtma veel nädalaks akadeemilise või palgata? puhkuse.
Miks ei võiks elus teha ainult toredaid asju!?! Ja selle eest makstud saada?
Häid liha- ja munavõtteid Sinu perele!
helle

Mihkel said...

Nii, inimeste lisamiseks need suured kollased nooled. Nool kõrvale - tulevad nupud vend/õde/mees/naine, nool alla poeg/tütar, nool ülesse isa/ema. Kui nooled ei paista, siis on vaja pilti suurendada vasakul oleva "kangi" abil. Kui oled vaadet muutnud siis peab alt servast Preferences ja sealt standard.

Jutu lisamiseks tuleb inimese kaart lahti võtta (klõps nimel) ja seal rea About Me servas on edit. Selle peale tuleb lahti tekstikast, kuhu kopeerid teksti sisse ja edasi Save&Close.

Tüüdata võid ikka :-)

helle said...

Aitäh, aga sedapuhku ma teen pausi. Küsin su käest ükskord täpsemalt üle. Minu arust ei tule sealt mingi värk lahti - ei oska, ei saa inglisest ka nii täpselt aru.
Ma ei saa ju päris lolliks minna!!

Eppppp said...

Ma ei julge praegu sinna sisse vaadatagi, nagunii on sõltuvusi palju ja aega vähe ;).

Ülle said...

See suguvõsa värk on tõesti üks ajaröövel, eriti, kui täpsustusi peab veel täiendavalt otsima. Ise olen küll hoopis Brother's Keeper programmi kasutanud, aga vaatasin siin tutvustatut ka. Prooviks panin kümmekond isikut sisse ka. Tõeliselt vihale ajas see, et näiteks surma riigi valikul on see rippmenüü nii lühike, et Eestit tabada oli täiesti võimatu! Aga igal juhul jõudu "suguvõsa kasvatamiseks" !