2008-11-22

Jõuludeks häälestudes


Täna mõtlesin esimest korda, et jõulud on varsti jälle käes. Võib-olla sellepärast, et lumi sadas maha ja oh imet, isegi püsib. Aga midagi ilusamat kui valged jõulud ju pole!

Vaatasin meie oma Konsumis ringi, et mis siis jõuludeks pakutakse. Seal küll keegi ei mõtle, et kujundaks kuidagi. Kaupa on nii palju, et mõned teed riiulite vahel on tupikud.
Jõuluehteid on, elektriküünlaid, piparkooke, mandariine ka. Värvieelistustest ei saanud tolku. Küsisin huvi pärast ühe saalitöötaja käest, kas punaseid elektriküünlaid ka on. Otsisin juba eelmisel aastal. Ta arvas, et ei ole, on siniseid.

Piparkookide sortiment on nii rikas, et ei tea, mida võtta või jätta. Mulle meeldivad sellised õhukesed ja krõbedad. Mõelda, vanasti tehti kodus ise piparkooke!
Küünlavalik oli vilets. Ostsin sajase paki teeküünlaid. Need mulle meeldivad. Põletan neid juba hingedeajast peale. Umbes 4-5 tundi põlevad. Kui ära kustuvad, lähen magama.
Kingituste ostmise ajan Triinu kaela. Läheme iga jõulu ajal venna pere juurde Viljandisse, juba aegade algusest peale.

Ostsin postkontorist valmis jõulukaardid, sest vanematele sugulastele ja välismaale pean neid ikka saatma, kui noorematele saab sõnumdatud või emeilitud.
Püüan sel aastal igasugusest stressamisest hoiduda. Olen nüüd saanud omaette küll olla, loodan, et jõulueelsed nädalad mind ei ruineeri ega frustreeri.

Jõulutoite pole veel söönud. Hapukapsa isu oli nii suur, et lasin endale Viljandi turult tuua. Keetsin suure potitäie suppi. Jõulutoit vist see pole?
Häälestan ennast positiivsele.

ilusaid postmarke siit

3 comments:

osaline said...

meisterdasin kogu päeva lastele kunsti tunniks näidisjõuluvidinaid. see oli kurnav. kelgujalased osutusid paindumatuteks, kogunenud jogurtitopside läbipaistvad kaaned olin jõudnud just ära visata (et ei saa ometi kõike pahna alles hoida!). rosett ei kleepunud ja kuusk nägi kuidagi närtsinud välja. jne jne

oeh.

sille said...

mul ka juba mitu päeva jõulutnne sees. praegu ilmselgelt seotud ilmaga. Meil lapsed lunisid oma tubadesse aknaküünlad välja. olgu, pangu kui tahavad. ongi ilusam ja valgem :)

aga jõuludeni tänasest ju täpselt kuu jäänud. ja see aeg läheb väga kiiresti.

kuidas esimene tööpäev möödus?

Tiiu said...

Mul küll veel jõulutunnet ei ole, naudin novembrit ja seda, et poodi harva asja.

Tsirgus on poed koledad, kaks erapoodi ongi 500 elaniku jaoks.