2008-11-19

Meeste elueast


Lugesin hommikul Lendava konna postitust, kus ta muuhulgas puudutab ka meeste keskmise eluea küsimust. Et mehed võiksid pärast viiekümnenda kukkumist juubeleid tähistada kiirendatud korras. Mehi ju kaunistab soliidne iga.
Naised seevastu võiksid soolise ebavõrdsuse vähendamiseks keskmise eluea aspektist lähtudes lakata lugemast aastaid üle kuuekümne. Siis tekikski ideaalis olukord, kus mees ja naine saaksid vananeda üheskoos.
Nujah...
Vaatasin eile Tõnis Mägi juubeli klippe ja intervjuusid, hilisõhtul ka paari aasta tagust "Tähelaeva". Mees pole veel eriti hallgi. Ega ta võikski - tal ju noor naine ja väiksed lapsed. Ise elujõudu ja -rõõmu täis. Õnneliku kunstnikusaatusega muusik. Kõikide generatsioonide laulik. Arvatavasti, kuni on veel kas või üks põlvepikkune eesti poisike, esitatakse laulupeol ka saja aasta pärast Mägi "Koitu" või "Palvet" (Looja, hoia Maarjamaad!). Ja eurooplaseks integreerunud baltlased pillavad pisara muistsete aegade mälestuseks. Nii nagu praegu "Mu isamaa on minu arm" lauldes.

Palju õnne ka Lätimaale!

1 comment:

Tiiu said...

Tempod ja võimalused on nõnda suureks läinud, et mehed ei arvesta oma võimete ja võimalustega, elatakse üle oma võimete. Arvan, et arukas on käitumine, millest rääkis 104 aastane vanahärra. Tõnis Mägi tundub kuidagi väsinud, soovime talle jõudu, ehk sellest aitab!