2010-01-23

Kus ma siis olin?

Polegi tükimat aega ühtki meemi liikunud. Vahelduseks päris tore. Aitäh, lendav konn!
Mõned asjad on hästi meeles, mõned üldse mitte.

1. Esimene inimene astus Kuule 21.07. 1969
Ei mäleta sest midagi, võib-olla ei tundunud see nii tähtis, võib-olla ei tehtudki NL-s sellest suursündmust, nagu Jura lendamine 1961. aastal oli. Ikka "omad" eelkõige!
2. John Lennon mõrvati 8.12.1980
Ilmselt kuulsin raadiost. Tundus koletu, et mingi psihh passib tänaval, et põmmutada lihtsalt maha inimene, kes on nii palju ilusaid laule teinud. Siis mõtlesin vist: ah, seal Ameerikas juhtub ka igasuguseid õudusi.
3. Tšernobõli aatomielekrtijaamas plahvatus 26.04.1986
Plahvatusest kuulsin mitu päeva hiljem, päris tõde selgus veelgi hiljem(Soome tv-d ei näinud). Ühe minu kolleegi mees ja veel mõned tuttavad viidi "õnnetust likvideerima". Nemad ei teadnud ka mitte midagi, kordusõppustele läksid ju! Kõigil väikesed lapsed kodus.
4. Balti kett 23.08. 1989
Seda ma tean peast!! Olime suguvõsaga Lillis ja seisime ketis. Olen sellest oma blogis ka varem kirjutanud. Olin sündmuskohal ka 20 aastat hiljem ehk 23.08. 2009.
5. Estonia uppus 28.09.1994
Sellest kuulsin Raadio 2st, Mihkel Raud tegi hommikut. Arvasin, et vend oli selles laevas, hirm tarretas vere soontes. Helistasin vennanaisele varahommikul. Päeva peale avanes kogu õudus.
6. Diana suri 31.08. 1997
Järgmisel päeval algas kool. Istusin köögis laua taga, jõin kohvi ja kuulasin raadiot. Oli küll vapustus. Sellised asjad ei jäta ükskõikseks. Matust mäletan muidugi ka, sellest oli tehtud suur meediasündmus.
7. Saabus aasta 2000
Mitte midagi ei mäleta. Arvatavasti tuli ta nagu kõik eelmised ja järgmised aastad. Võib-olla oli uhkem ilutulestik ja rohkem eufooriat.
8. Toimus terroriakt World Trade Centerile 11.09. 2001
Tulin töölt, keegi helistas, et "pane telekas mängima". Panin ja siis nägin. Algul tundus lausa uskumatu. Tornid kukkusid kokku kui liivalossid. Alles hiljem saavad selliste katastroofide tagajärjed ja tähendus selgeks. Esimene emotsioon oli ehmatus.
9. Michael Jackson suri 25.06. 2009
Kuna MJ halvast tervisest, ärakukkunud ninast ja igasugustest probleemidest oli juba nii palju räägitud, tundus surm loogiline jätk. Hiljem selgus, et ihuarst andis vist liiga palju ravimeid (või midagi sellist?!). Ma pole teda kunagi fännanud, seepärast väga valuliselt ei võtt. Aga ikoon ikkagi.
10. Milline uudis jäi meelde eilsest päevast või mida tegid eile?
Tavaline päev oli, väga käre pakane (-24). Käisin tööl, siis kosmeetiku juures, õhtul vaatasin iluuisutamise EM- i (jäätantsu). Keegi mind ei väisanud, üks sõbranna helistas ja vestlesime 1 h.


Sama meemi võiks täita thela, emmeliina, hundi ulg, tegelinski.
Ja muidugi, kes tahab. Hästi põnev on meenutada sündmusi, mis puudutasid igaüht, peaaegu. Tiia, hea idee!
Reegleid vaata Tiia blogist.

6 comments:

konn, lendav konn said...

Tubli, Helle! Aga pilt väärib Ncis, ER ja muidugi House MD uurimist. Mina küll ei oska öelda, on see kiremõrv või enesetapp!

Koomas Toomas said...

Selle Tšernobõli "kordusõppustele" läinud mehe kohta tuleb öelda, et ta oli üsna äsja tulnud Afganistanist, kui ma nüüd õige kolleegi meest silmas pean...

helle said...

Õige mees jah. Ühe soojaga käis kõik "pingekolded" läbi.

Eppppp said...

Kuidas sellel mehel siis praegu läheb?

Koomas Toomas said...

Mis sa ise arvad, Eppppp? Et pärast sellist back-to-back pornot oled veel üdini zen ja tasakaalukuse võrdkuju?

Anonymous said...

no et sa ikka mäletad... Tiia saatis mulle ka meemi ja pidin tödema,et köik on mälust läinud...