2008-11-30

Advendiaeg

No tee või tina, mina küll ei mäleta oma lapsepõlvest ja veidi hilisemast ajast mingit advendiaega, vähe sellest - jõulugi peeti täitsa salaja teki all. Millal need sussid-sokid, päkapikujutud ja avalikud küünla süütamise tseremooniad meie maile tulid? Ilmselt vabaduse saabumisega.

Esimene advent - süüta üks küünal. Mina süütasin viis, aga üks on suur ja selle ma kustutan varsti ära (et seda säästa pikemaks ajaks), sest sel aastal on mul varutud ainult väikseid teeküünlaid. Neid põletangi igal õhtul.

Lugesin kusagilt, võib-olla Algarvu kommentaariumist energia teemadel, et blogimine on ka üks energiaõgard. Ja muide, ma usun seda. Pole nii, et kirjutad kümne minutiga ühe mõttearenduse ja unustad. Sa jääd sellesse kinni terveks päevaks (mina vähemalt küll). Mingi kiiks.

Energiaga on mul alati kitsas käes. Räägitagu mulle, kust seda saadakse - kallistades, seksides, muusikat kuulates, mediteerides, lilli imetledes- ikka on vähe ja juurde ei tule. Isegi varastada ei oska.
Seepärast ma hoian seda (energiat) kokku ja vaatan veidi aega pealt. Püüan vähemalt.
Ilusat advendiaja algust!

pildil loevad hingeluulet minu inimesed

6 comments:

Kaamos said...

Head energia kogumist!
Kummastav kuidas eri inimestel samad emotsioonid ühel ajal domineerivad. Me oleme nagu ühte mõtet mõtlev sipelgapesa. Mõnikord.

konn, lendav konn said...

Ma olen siis täna kuskilt energiat juurde ampsanud, selline väge täis tunne on:) Peaks energiaväheseid ravikallidega tervitama:)

Tiiu said...

Energiaid on erinevaid. Väekatele on sünniga ilmselt palju kaasa antud. Gunnar Aarma uskus, et ka hinetõmmete arv on kaasa antud.Mina saan väge siis, kui loen kellegi tekste, kus on vägi sees.

Ilusat advendiaega!

Bianka said...

Blogimine võtab energiat, aga teistpidi jälle annab ka . Mul oli just täna samasugune tunne, et pean vahet ja hoian energiat kokku, aga eneselegi üllatuseks treisin juba järgmist postitust.

toompeale said...

siitpoolt ka tugevad - tugevad-soojad-soojad energiakallistused.
saada palun oma meiliaadress toompeale@gmail.com ja Sa oled tõepoolest väga oodatud!

Emmeliina said...

Tegin blogide esmaspäevaku ja leidsin kohe mitu sinu elu lugemata pisiasja.

Mõtteid tekkis ka, energia ja advendiajaga seoses: läbimõeldud traditsioonid, tegevused, võimalused ja vajadused aitavad ennast koos hoida.
Ja üks minu tubastest tegevustest on kindlasti blogimine ja blogisõprade arutluste-kirjelduste lugemine + tagasiside.

Rahulikku jõuluootust.