2009-08-07

Elu nagu filmis

Ma ei vaata suvel üldse palju telekat. Ainult hommikuti on nagu aamen kirikus "Südameasi" ja õhtul uudised. Igasuguseid kordusi ei vaata ma sellepärast, et olen neid juba korra või paar näinud.

Avastasin juhuslikult mingi ALO-tv, mis on nagu Elmar - eestikeelne muusika ja Tartu reklaamid. Ainult häda selles, et pildi- ja ka helikvaliteet kole kehv. Ja asjad kipuvad sealgi korduma.
Võiks ju ka digi-tv võimalusi kasutada, aga ... muudki teha.

Mõned telenovelad või seebid kestavad igavesti. Kas Brook on parajasti Rickist lahutatud või abiellumas seitsmendat korda, pole aktuaalne juba 10 aastat. Mõned minu sõbrannad vaatavad saksa mammutit " Kirgede tormid", aga see venib ja venib, ei jõua sündmusi ära oodata. Kuuldavasti sakslastele meeldib, ja tehakse juurde veel tuhat osa.
Noh nagu meie "Õnne 13", mida ma ka korduses ei viitsi vaadata.

Aga "Südameasi" on mul nii südames, et täna nutsin taskuräti märjaks. Teadsin juba eile, et nii läheb, aga elu eest ju ka ei põgene. Film on ikka film, mis sest, et eluga väga sarnane!

8 comments:

vahterliina said...

oi mina löristasin ka täna täiega. mitte et ma seda selle filmi puhul juba enne teinud ei oleks:) tead ju küll, et ju sai parema osa teise seepi, aga näe, ära suri...

Emmeliina said...

ka mina olen Südameasja endale südame asjaks võtnud. Kuna olen kodune, siis mul need osad nähtud. Aga vaatan ikkagi ja elan kaasa. Filmimuusika meeldib ka. Ema helistas, et nuttis tänase osa pärast.
Teisi novelasid ei vaata, Kodu keset linna ei meeldi ja Õnne ka enam mitte. Ah jaa, Kelgukoeri küll!

HelveL said...

oh, mina millegipärast pühin ainult televiisori pealt tolmu ja imestan, miks niisugune kummut meil toas on.
vahest väga harva satun sealt midagi vaatama. kahjuks. või õnneks?

Bianka said...

Oh, teid südameasja sõpru! Mulle see ei istu, lääge tundub. Mina vaatan "Räpast Mackey"-t ja olin väga õnnetu, et unustasin selle viimane kord lindistama panemata. Ma ei saa, aru, miks seda nii hilja näidatakse ja ei korrata ka.

konn, lendav konn said...

Oh sind, Bianka:D Su Mäkiid ei näidata seepärast varem, et ta on liialt räpane;) Ja kaks korda räpast asja näidata on eriti jube!

Bianka said...

Nu-pagadii, Konn! Kohe jõuan ka sinuni! Mulle meeldib täna kõigile vastu vaielda. Mu räpane sisemine mina ruulib täna...

Ingrid said...

Südameasja on praegu võimalust vaadata ka Soomest, kus näidatakse selle viimaseid osi, mis ka Eestis veel kevadel olid.
Hästi mõnus vaadata, kuidas inimesed on 15 aastaga selle seriaali käigus muutunud on. :-)

helle said...

Ingrid, tere!
Varasemaid osi olin jupiti näinud ka varem, aga kui järjepidevalt ei vaata, siis ei elagi õieti sisse. Nüüd sel kevadel vaatasin neid hilisemaid osi.
Väga omapärane loogika on tegelaste valikul: esipaar- noor politseinik ja tema naine(arst)- vahetub teatud perioodi järel, aga vanad peerud on algusest lõpuni alles, näiteks Alf,Oscar, Bellamy. Viimane oli alguses täitsa vähetähtis.
See külaveidrikust sahkerdaja ehk Greengrassi liin on ka põnev.
Samas on iga osa eraldi sisuline tervik koos pinge tõusu, kulminatsiooni ja lahendusega.
Mulle meeldib väga, nagu omainimesed kohe.