2009-08-20

Saaremaal spaatamas, vol 2





Kuna suvi oli selline keskmine ja vette pole üle kahe korra saanud, siis mõtlesin - miks mitte veidi spaatada enne tööle naasmist. Uurisin internetist hindasid ja leidsin, et on taskukohased. Näiteks Rüütli-spas on lõõgastuspakett (2+1) 210 krooni (ilma ööbimise ja söögita loomulikult).
Tegin oma arust hea valiku: üks veeprotseduur, üks relaksivärk ja üks massaaž. Lisaks veel veekeskus, mis oli nö pealekauba ehk tasuta.
Esimest korda elus võtsin seda nn Abeli dušši (filmist "Mehed ei nuta") ehk peenemalt väljendudes Charcot´dušši. Ei tea, kas olen mina liiga peps, aga kogu see 20 min hoidsin hambaid risti, et mitte valust oiata. (hiljem selgus, et survet oleks saanud vähendada, kui oleks soovinud!) Tunne oli, nagu oleks kumminuiaga täiest jõust tümitatud.
Õnneks järgnes relaksatsioon ehk eesti keeli lihaslõõgastus. Teised said pärast naerda, kui jutustasin oma elamustest. R-kamber oli suur, seal oli vähemalt 10 voodit ja ma võisin valida, kuhu heita. Kõrvaklapid pandi pähe, meetri kaugusel oli väga suur ekraan, millel vaheldusid kõrbepildid (valdav element liiv). Muusika oli selline uinutav, aga uinuda ei saanud, sest monotoonse häälega "tädi" õpetas sisse- ja väljahingamist ning lõdvestumist lihaste kaupa.
Siis aga helises mobiil (minu oma). No kesse tülitab seansi ajal! Aga kuna helistaja oli väga järjekindel ega mõelnudki järele jätta, võtsin kõrvaklapid peast. Tallinna sõbranna teatas, et tervis pole hea ja ta ei tule Saaremaale. Ja on veelgi muresid. Kui kõne lõppes, oli läbi ka minu seanss. Nii ei saanudki ma kõiki lihasgruppe lõdvestada.
Veekeskus valmistas pettumuse. Olen uhkemaid ja suuremaid näinud. Rahvast peaaegu polnudki, ainult mõned inimesed (soomlased).
Protseduuride vahel uudistasin maja. Kui see veel ei ole pankrot, siis eelne seisund küll. Nad ei saa ju töötada üksnes minu ja paari soomlase pärast!!
Kuuldavasti olevat Kuressaares seitse spad. Võib-olla teistel läheb paremini. Ajad on tõepolest viletsad.
Niimoodi 2 päeva relaksinud, tunnen, et võin tööle asuda küll. Lisaks sain ka kõvasti naeruteraapiat ja head Saaremaa toitu (lestad ja pannileib!). Karv täitsa läigib!

Pildid: vaade Rüütli Spa eest merele, teised - sama spa interjöör

6 comments:

Anonymous said...

see dušš on minu lemmikprotseduur. kunagi ainult selle pärast käisin Pärnu mudaravilas, sealne tädi tegi ikka mõnuga ja südamest. kahju, et enam pole. kui olin nädal aega Pärnus olnud ja iga päev ennast duššitada lasknud, oli ikka kintsud märgatavalt peenemad.

Anonymous said...

Tuleb imetleda spaade geniaalsust, sest nad on psühhiaatriast üle võtnud Charcot´dušši, mida vanasti klassikaliselt kasutati hullumeelsuse jm vaimuhaiguste raviks, ning suutnud kõikidele iluotsijatele selgeks teha, et see on parim tselluliidi hävitaja. Võib-olla et isegi on, pole proovinud.
Olen ka anonüümne, kuid mitte see esimene.

Eve Piibeleht said...

Teine kord lülita telefon spaprotseduuride ajaks välja :).

sille said...

Mõtlesingi, et kuhu Sa kadunud oled. Aga hoopis puhkasid. Homsest tööle? :)

joanamari said...

minagi olen käinud saaremaa spas
johan spas
aga see vist jääb nii esimeseks kui viimaseks käiguks sellisesse kohta
sest me tantsimist enam ei rahastatud ja seega ei toimu ka mingeid tantsulaagreid

aga mul on hea meel et teised sellistesse kohtadesse minna saavad

ma tundsin end seal spas valge ja vaba inimesena
keegi ei norinud mu paljaste jalgade pärast, olin sussid koju unustanud ja ei hakanud valgete vaipade peale saapaid jalga toppima
ainult õhtul kõrtsis oli inetu intsident, kui keegi purjus jurakas ei olnud nõus ratastoolikatega ühte lauda istuma ja ajas meid oma lauast minema
peale kahte päeva spaatamist sain ma jala lihtsalt üle põlve visata mida ma tavaliselt teha ei saa
seega on need spad päris kasulikud
peaks talvel endale lubama vähemalt lihtsalt basseinigi mõnikord

Anonymous said...

pölise saarlasena pean vajalikuks lisada, et nii teeninduse kui teenuste poolest parim spa saaremaal on georg otsa spa. vb olla tundub esialgu kallim, kui sita asja eest on ka väikest raha paha välja anda. vöi ehk - kas oleme nii rikkad et halva kvaliteediga odavat tarbida...? kuigi olen suvekodus öömajal ja oma mererand ja muu selline luks värk vabalt olemas, siis iga suvi käin koprra ja röömustan omi vanu konte.- 180 krooni eest saab terve päeva veekeskust, kus on köik need spets dushid millest siin räägiti hinna sees ja nii palju kui tahte. ma olen igale kehaosale seal veedushi vähemalt 10 korda teind iga kord kui veekeskusse lähen. pluss muud asjad. ..