2007-11-29

Eppppp "Paari" saates!

Jõudsin äsja tagasi Tartust. Tegin teleka lahti ja mis ma näen: Epp kõneleb Reikopiga blogimisest. Et on elustiil ja et sellest on raske loobuda. Eks ta ole! Näe, juba istungi arvuti taga ja klõbistan...

Tartus käisin asja pärast, aga logistiliselt polnud teisiti võimalik, kui pidin juba varavalges sõitma hakkama ja tagasi jõudsin ka alles nüüd. Nii palju oli õnne, et Viljandist sain tuttavate autoga koju, muidu oleks pidanud seal veel tund aega passima.

Kaubamajas käisin ka, nii vanas kui uuemas. Mõtlesin, et vaatan kingi ja raamatuid. Kingad olid kõik koledad ja kallid. Raamatud aga ilusad ja kallid. Valisin endale jõulukingi välja: Betti Alver. Palun, jõuluvana! Ma ei hakka kirja kirjutama, ehk jõuluvanad loevad ka blogisid.

Igasuguseid teoseid oli välja antud. Kõik on nii suured ja rasked, eriti lastele mõeldud. Näiteks "Ilon Wiklandi maailm" on vähemalt meeter korda meeter ja maksab üks kroon vähem kui jakobson.
Charles Perrault´i "Kogutud muinasjutud" olid sellised, et nendega võib inimese maha lüüa, kui kahe käega lajatad. Ükski laps ei jaksa talle mõeldud raamatut riiulistki välja tõsta.

Aga muidu oli Tartus ilus - lund sadas ja kuusk oli ka lõpuks püsti saadud.

9 comments:

kukupai said...

Soomes trükitakse lastele õhemaid raamatuid, väga ilusad. Sarjadena antakse välja. Kallimad muidugi kui siin, aga võidaks meil ju ka nii teha, mitme väikese raamatu eest saab kokkuvõttes rohkem raha kirjastus kui ühe suure eest.

helle said...

Väga palju on kordustrükke, näiteks peaaegu kogu Lindgren. Raamatud on väga kalliks aetud minu arvates paberi, eriti kaante arvel. Kaaned on jõulised. Mõtlesin tõemeeli, et nendega võiks naela seina lüüa(mitte inimest maha lüüa, mille pärast palun vabandust). Kordustrükk peaks ju odavam olema!?
Mul on kodus väga palju raamatuid, sh lasteraamatuid. Enamasti mõnusad pehmekaanelised. Laps võib kohe süle täis võtta.

ELO said...

Me käisime ka täna Kaubamajas, kimasime toidukast läbi enne Martale järgi minemist.Enne nelja natuke . Lasteaed asuB Jakobi mäel, andis vankriga sinna rühkida.... Mul oli nii palav, et oleks või jope seljast visanud ja ainult T-särgiga olnud.

tohlakas said...

Sellest kuidas Eesti Naises paskville avaldada Inno kohta ei rääkinud? Oleks nagu kah elustiil, aga häbenemisväärt.

helle said...

Oo Tohlakas, küll oled hea aliase leidnud! Kas tõesti esimene kommentaar ja kohe nii vaimukas!? Jõudu!

Eppppp said...

Raamatutest - eks Eestis tehakse ka väikesi lasteraamatuid ka. Nt Egmont Estonia kirjastus teeb neid palju. Disney muinasjutukesed ja Laura-lood on ka pehmekaaneliselt ja odavalt ja pisikeselt olemas. Kui ma teen lasteraamatud (plaanis on järgmiseks jõuluks), siis teeks ka sellised väikesed.

"Paari"-saatest. Ma ei hakanud sulle eraldi ütlema, arvasin, et loed mu blogist ;). Aga nägid siis juhuslikult?

Tohlakale - sellises saates räägid sa intensiivsete minutite jooksul ikka seda, mida sinult küsitakse.

helle said...

Sattusin saate peale juhuslikult, just tegin teleka lahti.
Sinu Ameerika-2 oli ka müügil, aga ma mõtlesin, et äkki kirjutan ühe arvamusavalduse ja saan siis raamatu kingiks.
Nende jubesuurte raamatute jaoks on vaja eraldi riiulid tellida!
Wiklandi raamat oli VÄGA ilus. Illustratsioonid ja katkendid teostest.
Kriitikast teleesinemises ära tee välja. Minu arvates oleks see Tähismaade afišeerimine olnud, kui oleks neist räägitud.

Ingrid said...

Sjgelle! :-)
Raamatupoodi minek on "polnõi pankrot" rahakotile tõesti. Mina ei suuda poodi sisenedes ilma midagi ostmata toime tulla.
Mis raamatute mahtu ja kaalu puutub, siis on see omakorda katastrof raamaturiiulile: kõik raamatud on eri mõõdus. Raamaturiiulid näevad välja nagu makulatuuri kogumispunkt.Mitte mingi süsteemi järgi ei saa raamatuid paigutada.:-(

helle said...

Tõepoolest - enam pole nö kindlat raamatu formaati, igaüks on isesuurusega. Õpikutega on täpselt sama asi. Vanasti müüdi poes raamatukaasi (nahast ja muust), nüüd enam need ei sobi.
Ma keelasin endal ostmast raamatut, sest mul juba on raamat(see on nali:))
Ostsin hoopis CD " Siin on ilus elada".